Samsung Galaxy S8 smartphone – waarom zo’n hype?

Terwijl er steeds meer geklaagd wordt over smartphones die zoveel op elkaar lijken, blijft het geruchtencircuit toch op volle toeren draaien. Vooral de Samsung Galaxy S8 is onderwerp van gesprek momenteel. Maar waarom eigenlijk? Vanwaar die hype? Is dit toestel echt zo interessant om over te praten?

Samsung-fans

Apple fanboys mogen dan opgenomen zijn binnen de Urban Dictionary, dat neemt niet weg dat Samsung ook een trouwe fanbase heeft. En niet zo’n kleintje ook. De meerderheid bepaalt de publieke opinie. Dus ja, als er veel over Samsung gesproken wordt door deze fans, zul je zien dat anderen ook ‘getriggerd’ raken. Media pikken de populariteit op en liften mee op die flow. Een hype ontstaat, ongeacht de specs.

Hoofdoorzaak: het is leuk om even weg te dromen

Het valt of staat bij het ‘wegdroom-effect’. Daar maakt Samsung’s PR-afdeling slim gebruik van, maar we zijn er zelf ook schuldig aan. Toevallig was ik bij de persconferentie aanwezig waar ik helaas niet de S8 ontmoette, maar wel bovenstaande video kreeg te zien. De kracht der suggestie is hier heel sterk in verweven. In één van de laatste shots wordt een telefoon getoond zonder fysieke home button. Ook al biedt zoiets uiteindelijk geen garanties: het geeft wél stof tot nadenken. Ik zit me inmiddels geregeld af te vragen wat ik nog meer van Samsung’s telg mag verwachten. En natuurlijk prop ik ook mijn eigen wensen in die fantasieën. Zou het toestel ook te buigen zijn misschien?

Smartphone = leven. Waarom genoegen nemen met minder?

Face it. Als je wakker wordt, pak je jouw telefoon. Het eerste half uur ben je bezig met timelines checken. Je gaat naar het toilet: weer pak je dat ding erbij. Met de bus naar het werk. ‘Goh, hoe zou het met Naomi zijn?‘ – ik vermoed dat je jouw smartphone al 10x gebruikt hebt voor je überhaupt op het werk bent. Je smartphone is je leven. Niet zo gek dus dat je continu op zoek bent naar verbeteringen daarin! Samsung weet keer op de keer de verwachtingen waar te maken, dus natuurlijk wacht je gespannen af op hun nieuwe release.

De specs kunnen toch telkens beter

Je denkt dat de limit wel een keertje bereikt is, maar nog steeds weet Samsung zijn smartphones mooier, beter en vooral ook sneller te maken. Als we het geruchtencircuit mogen geloven, zal het toestel straks over deze features beschikken:

  • Afgerond scherm
  • Geen fysieke home button
  • Irisscanner & gezichtsherkenning
  • Snelste smartphone ter wereld

Wil je meer weten over de Samsung Galaxy S8? T-Mobile heeft de laatste geruchten en specificaties op een rijtjes gezet.

Redenen genoeg dus om over de S8 te babbelen. Enne… weet jij al of je ‘m gaat kopen?

Dit artikel werd mede mogelijk gemaakt door T-Mobile

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.