Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Samsung Galaxy S5 gepresenteerd

Samsung heeft zojuist haar nieuwste telg gepresenteerd tijdens het World Mobile Congres in Barcelona. Het vlaggenschip van de elektronicagigant zal de Samsung Galaxy S5 worden genoemd.

Specs

Wat maakt dit toestel nou echt interessant? — hier komt ie — de S5 is waterdicht, net zoals de Z en Z1 van Sony bijvoorbeeld. Maar waar Sony’s toestellen nog wel eens uit je handen kunnen glippen, heeft Samsung voor een ander design gekozen om dat te voorkomen. De achterkant heeft een nieuwe structuur gekregen met allemaal putjes erin. Verder is hij iets sneller en moet de batterij net wat langer meegaan dan bij de S4 het geval was.

Andere dingen die je onder de motorkap kunt verwachten; een Android 4.4 besturingssysteem met 2,5 GHz quad-core Snapdragon 801-processor van Qualcomm.  Ook het voor Samsung niet onbekende super amoled scherm wordt gebruikt. Ditmaal ter grootte van 5,1 inches met full hd resolutie. Foto’s worden gemaakt met een 16,1 megapixels camera aan de achterzijde of de 2,1 megapixels variant aan de front. Met 2GB werkgeheugen en 64GB opslagcapaciteit moet er genoeg ruimte zijn voor een interessante multimedia ervaring.

Geen wereldschokkende veranderingen ten opzichte van de Galaxy S4 dus. Maar toch moet deze Samsung Galaxy S5 als echte toevoeging van je leven dienen en je ondersteunen waar nodig. Dat heb ik zelf niet verzonnen; dat deed de Marketing-machine van de elektronica-reus. Hopelijk kunnen we deze smartphone snel testen om er zelf achter te komen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.