Samsung Galaxy Note 4 review

Samsung Galaxy Note 4 Review

In ‘Samsung Galaxy Note 4 Review’ lees je alle plus- en minpunten van dit toestel. Is deze phablet ook geschikt voor jou?

Design
De Note 4 heeft de naam ‘phablet’, maar is eigenlijk niet schrikbarend groot. 5,7 inches meet hij – maar door het strakke design ziet hij er afgetraind uit. Het lijkt op een volgroeide high-end smartphone.

Voor de test hebben wij een zwart exemplaar gekregen. Een prachtig sample wat mij betreft. De Galaxy Note ziet er chique uit met zijn matte, zwarte, leder-look behuizing en het grote glazen display. Wat niet onbelicht mag blijven, is de kwaliteit van dit beeldscherm. Het is van wqhd kwaliteit, wat net een stukje scherper is dan full hd. Het ongeoefende oog merkt daar trouwens niet veel van.

De Note’s zijkant is afgewerkt met een metalen strip waar enkele knoppen en ingangen in verwerkt zijn. Bovendien bevindt de S Pen zich in dit gedeelte. Stijlvol afgewerkt, goed verstopt, maar niet 100% over nagedacht. Nagelbijters kunnen moeite hebben het pennetje uit de phablet te trekken.

Handige features
S Health
S Health is uitgebreid met een aantal opties die echt van toegevoegde waarde zijn. Naast de stappenteller, hartslagmeter en eetdagboek, vind je nu ook opties om je Stress-level te monitoren of de hoeveelheid UV straling in de gaten te houden. Met de Coach stel je doelen voor jezelf voor een gezondere levensstijl. Bij mij kwam naar voren dat ik niet genoeg beweeg, te weinig slaap en iets te veel stress heb. Yes, coach, je hebt helemaal gelijk! Op basis van de voortgangsresultaten gaat de Coach mij de komende weken de goede weg opsturen!

S Pen
Met de S Pen kun je de volgende opties ontgrendelen:

  • Actiememo
  • Slim selecteren
  • Afbeeldingsclip
  • Schrijven op het scherm

Een conclusie die wellicht wat kort door de bocht gaat: met deze functies kun je bijvoorbeeld teksten en plaatjes vastleggen, zonder de printscreen toetsen in te drukken. Je selecteert datgeen wat je graag wilt delen – want dat gaat ook heel makkelijk met de S Pen. Notities maak je binnen een handomdraai digitaal of je vult je fotoalbum aan met wat leuke shots van webpagina’s.

Camera
Foto’s worden gemaakt met de 16 megapixels camera. En eerlijk is eerlijk – de foto’s zien er verbluffend goed uit. De camera start snel op en maakt super gedetailleerde plaatjes. Er is ook beeldstabilisatie aanwezig, omdat rare shots te voorkomen. De Note heeft een paar fotografie-standen die je kunt aanvullen met apps uit de Samsung Store. Een beetje irritant dat je daarvoor eerst een Samsung account moet aanmaken.

Ook het filmen moet benoemd worden. Deze phablet filmt niet alleen in vga en hd kwaliteit, maar kan daarnaast video’s maken in full hd, wqhd en uhd. Krankzinnig goed!

Bediening
Samsung heeft een hele snelle phablet neergezet met de Galaxy Note 4. Hij draait op het allernieuwste Android besturingsyssteem ‘KitKat’ met enkele al voor-ingestelde apps. Razend vlugge schermontgrendeling, fotografeeropties, volumeregeling en ontgrendeling van de S Pen-opties. Je kunt hierbij kiezen tussen je vingers, de pen of fysieke knoppen aan de phablet.

Batterij
De batterij houdt het meer dan een dag vol bij regelmatig gebruik. Ik beken; ik ben geen grootverbruiker. Soms kijk ik een filmpje, maar meer check ik mijn mail, WhatsApp, Facebook en andere nieuws-updates. Normaal gesproken is mijn smartphone wel leeg voor het eind van de avond, nu gelukkig niet.

Samsung Galaxy Note 4 Prijs
Je krijgt de Galaxy Note 4 bij een abonnement van 49 euro per maand (2 jaar abonnementsduur) Vodafone is een van de aanbieders op dit moment. Je kunt hem ook los kopen voor een prijs van 725 euro. Een beetje prijzig dus.

Conclusie
De Samsung Galaxy Note 4 is een high-end toestel met prachtig design. Hij werkt snel, biedt tal van extra’s, maar is wel wat aan de prijzige kant. Daarvoor zouden bepaalde features wel wat beter mogen werken wat mij betreft.

Bekijk op bol.com

Pluspunten:
Chique design
S Health - Coach
Snelheid
Minder:
Hartslagmeter
Prijs
8

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.