Richelle Adegeest

Richelle Adegeest: “Vraag naar de bevestiging die je nodig hebt”

Onze potentiële TechGirl van de Maand Richelle Adegeest werkt bij de bloemenveiling. Gelukkig hoeft ze niet om half zes ‘s ochtends op haar werk te zijn, zoals vele van haar collega’s bij Royal Flora Holland: Richelle is informatieconsultant. Dat is ze niet geworden door af te wachten, maar juist door hard te studeren én feedback te vragen.

Na haar HBO Bedrijfskunde ging Richelle Adegeest aan de slag bij Exact. Ze had een minor Websites Bouwen en Innoveren gedaan en kwam de vacature tegen bij Exact. “Het was een heel vrije vacature, waarbij je veel kansen kreeg om zelf te bekijken wat er bij je past. Dat was op dat moment perfect voor me, want ik wilde nog een master gaan doen, maar ik wist niet waarin,” zegt Richelle.

Uiteindelijk is ze na anderhalf jaar een dag minder in de week gaan werken bij Exact, om op die dag te werken aan haar master in Business Process Management en IT. “Dat was even schakelen, want ik had al anderhalf jaar geen studieboek in mijn handen gehad. Het was hard werken. Uiteindelijk merkte ik bij Exact dat ik geen doorgroeikansen zag, waarop ik een traineeship bij de Gemeente Delft ben gaan doen voor informatiemanagement. Daar heb ik uiteindelijk mijn master afgerond.”

Royal Flora Holland

Bij de gemeente had Richelle het enorm naar haar zin. “Ik vond het zo leuk, ervaring opdoen als informatie-adviseur. Het is interessant om te kijken naar welke applicaties er in een bedrijf worden gebruikt en wat we er nog meer uit kunnen halen. Het was 2018, dus de AVG was op dat moment een nog groter onderwerp dan vandaag de dag. Na twee jaar merkte ik wel dat de gemeente me net iets te langzaam ging. Of eigenlijk wilde ik vooral net even wat meer gas geven. Toen kwam ik een vacature tegen bij Royal Flora Holland en dat klikte meteen.”

Een leuke tijd om bij de bloemenveiling te beginnen, want Royal Flora Holland is volop bezig met het ontwikkelen van zijn eigen platform waarin veel geautomatiseerd wordt. “Ze zochten echt iemand die goed kon verbinden, die de processen kon uitpluizen en kon doorvertalen naar de gebruiker. Ik ben geen programmeur, maar ik weet er wel het één en ander over. De diversiteit in mijn baan is heel leuk: het is soms helemaal technisch in een applicatie, maar je krijgt ook veel vrijheid om zijtaken op te pakken. Ik geef bijvoorbeeld workshops aan teams. Heerlijk om in connectie te zijn met allemaal mensen, juist nu we thuiswerken.”

MobileMobile

Toch heeft ze nog wel eens uitdagingen waar ze ook tegenaan liep bij de Gemeente Delft. “Soms kom je mensen tegen die veel weerstand bieden. Verandering is moeilijk en sommige mensen werken al 20 tot 30 jaar bij het bedrijf. Ik vind het soms moeilijk om op datzelfde niveau te komen, ik zou het liefst zeggen: laten we samen alsjeblieft het risico nemen. Aan de andere kant begrijp ik wel wat het met mensen doet, een automatiseringsslag. Vaak wordt er gevreesd voor hun baan, zeker als zij het oude systeem beheren. Ik probeer dan wel te laten zien dat er nieuwe kansen zijn.”

Richelle Adegeest

Als onze potentiële TechGirl van de Maand iets nog graag wil doen, dan is dat Chief Information Officer worden. “Het lijkt me geweldig om op een high level te werken en toch elke medewerker te kennen. Ik vind dat van de CIO van Flora Holland, Andre van der Linden, altijd wel indrukwekkend. Hij staat hoog, er spelen belangrijke dingen, maar hij maakt wel met iedereen een praatje en weet overzicht te houden. Bij Flora Holland werken 1.700 medewerkers, waarvan een stuk of 300 kantoormedewerkers, dus dat is niets niks.”

Vooralsnog zit Richelle echter nog goed op haar plek, al wordt ze vaak ‘platgespamd’ op LinkedIn. “Als je in de IT werkt en een diploma hebt, dan ben je sowieso gewild. Soms zijn er enorme pieken op LinkedIn waarin recruiters me allemaal weten te vinden. Ik probeer altijd wel netjes aan te geven dat ik op mijn plek zit en in mijn netwerk zal rondvragen wie wel interesse heeft. Zelfs toen ik nog geen half jaar bij Flora Holland zat kwamen er alweer verzoeken binnen.”

Geen wonder, want Richelle kan inderdaad goed verbinden en vertellen, iets waar het cliché genoeg wel eens aan schort bij IT’ers. “Iemand zei ooit tegen mij: je moet echt leraar worden, want je kan goed vertellen en presenteren. Het kan lastig zijn om veel zelfvertrouwen te hebben, dus het is fijn als iemand je een klein zetje geeft en daarin gaat geloven. Want eerlijk is eerlijk: ik ben ook wel goed in praten. Ik heb echt meegekregen dat ik meer in mezelf moet geloven. Iedereen heeft bevestiging nodig, maar vraag daar dan ook naar. Je kunt van feedback alleen maar groeien. Natuurlijk komt feedback vragen met risico’s, je stelt jezelf immers bloot aan de mogelijkheid om kritiek te krijgen, maar het zal je alleen maar beter maken.”

We zijn benieuwd van welk bedrijf Richelle Adegeest over een X aantal jaar CIO is! Vooralsnog is ze echter in de running voor een andere mooie titel: TechGirl van de Maand. Eind deze maand gaat de stemronde open, in een apart artikel, hier op TechGirl.nl.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen?

Privacy beleid | Sluiten