Hij is hip en trending: de virtual reality bril. Echt zo’n hebbeding als je het mij vraagt. Er werd al veel over geschreven de afgelopen tijd: niet voor niets wordt 2016 het jaar van Virtual Reality genoemd. Zie jij jezelf al met zo’n ding lopen? Ik in eerste instantie niet. Totdat… ik de Review Virtual Reality mocht schrijven!

Voor de test kreeg ik een item met behoorlijk lange naam: de VR Pro Virtual Reality Glasses 3D bril. In het kort: deze Virtual Reality bril bevat een houder waar je een smartphone in kunt stoppen. De telefoon genereert het beeld waar je naar kijkt. Eigenlijk is de VR Pro een luxe houder om een VR ervaring mee te creëren.

In het gebruik

Ja… hoe gebruik je het? Nou ben ik geen type dat snel een gebruiksaanwijzing zal raadplegen, maar bij dergelijke ‘nieuwe items’ is dat wel even prettig om te doen. Gelukkig is het allemaal niet erg ingewikkeld en is de bijgeleverde handleiding maar kort. Waar het op neerkomt:

  • Doe de telefoon in de houder en plaats aan de knop-zijdes de bijgeleverde voetjes (omdat on/off anders geactiveerd wordt)
  • Schuif de houder met telefoon terug
  • Installeer en start een VR app naar keuze
  • Zet de VR bril op en pas de hoofdband eventueel nog aan, afhankelijk van de grootte van jouw hoofd

Belangrijk om te weten: je zult waarschijnlijk verticale lijnen zien als de telefoon niet in de juiste positie in de houder zit. Even wat verschuiven naar links of rechts en het probleem is verholpen. Als het beeld niet helemaal scherp is, kun je nog wat aan de lenzen schuiven om een goed beeld te krijgen.

Hoe zit het?

Mwah, het is wennen. De VR bril is wat zwaar en ik ervaar ook een echt ‘ladies problem’: mijn staart zit in de weg van de hoofdband. Natuurlijk is dat snel opgelost: haren los of in een lage staart. Wel even aan denken dus. Voor de rest draagt de VR Pro prettig tijdens de review. Ik ervaar geen pijnlijke drukpunten ofzo.

Mijn kijkervaring

Een snelle zoektocht in de Google Play Store levert me al een aantal interessante VR apps op. Ik kies ervoor om de Discovery VR app te installeren (ondanks mijn niet al te grote verwachtingen). Ik start de app, zet de VR Pro op m’n hoofd, en… wauw. Dit is wel echt heel gaaf. Per ongeluk draai ik met mijn hoofd en… o ja! Ik kan natuurlijk 360 graden om me heen kijken. Dit is toch wel heel erg grappig hoor. Misschien helpt het dat de content van Discovery Channel niet tegenvalt. Leuk, leuk, leuk!

Houd er rekening mee dat je de eerste tijd moet wennen aan VR. Goed focussen en niet beginnen met drukke, sterk bewegende beelden! Misselijkheid ligt op de loer.

Vergeet niet dat er een verschil zit tussen zelf opererende VR brillen en de versies waarbij je dus een telefoon als bron gebruikt. Bij eerstgenoemde is het beeld vele malen scherper. Het display van een telefoon is eigenlijk niet gemaakt voor dergelijke doeleinden natuurlijk.

Betaalbaar

De VR Pro bril heb je voor 49,95 euro bij 123BestDeal. Dat is betaalbaar, maar niet de meest goedkope keuze. Goed, dan is er ook nog zoiets als prijs/kwaliteitsverhouding. En die vind ik eigenlijk prima!

Winnen

Wil jij ook ervaren wat VR is? Dan heb je geluk! We mogen namelijk deze toffe VR Pro bril weggeven via het artikel achter de link. De prijsactie loopt tot en met 29 maart 2016, dus wees er snel bij. Op 30 maart 2016 maken we de prijswinnaar bekend.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.