Op de verpakking staat ‘inspired in Italy, styled in Hollywood’. Mijn verwachtingen waren dus best hoog, maar helaas. De koptelefoon viel een beetje tegen toen ik ‘m uitpakte. Ik moest meteen denken aan een robot. Gelukkig maakt de geluidskwaliteit dit allemaal weer goed!

Design

Het is een cliqfold koptelefoon. Wat? Ja precies, dat je de oorschelpen naar binnen kunt klikken. Nu ben ik zo’n voorzichtig persoon die dat dan eigenlijk niet durft. Ik ben te bang dat ik ‘m net de verkeerde kant op beweeg, waardoor het geen ‘klik’, maar ‘krak’ geluid wordt. Anyway, als je eenmaal doorhebt hoe het werkt, gaat het eigenlijk heel makkelijk. Zoals ik net al aangaf, doet de koptelefoon me denken aan een robot, waarschijnlijk door de vele metalen onderdelen.

Geluidskwaliteit

Eigenlijk geen slecht woord over te zeggen. De bass is mooi, je krijgt een helder geluid en voor zowel je Spotify playlist als een Netflix avondje met je laptop in bed is ‘ie zeer geschikt.

Er zit geen noise canceling functie bij, dus je hoort nog steeds mensen naast je praten of omgevingsgeluiden als je buiten zit, maar ik vind dit zelf niet heel storend. Vooral op de fiets vind ik het juist een voordeel dat niet al het geluid om je heen weggehaald wordt.

Comfort

De V-Moda XS on-ear koptelefoon is 190 gram, wat niet extreem zwaar is. Ik vind ‘m wel lekker zitten. De oorschelpen zijn niet absurd groot, wat positief bijdraagt aan het draagcomfort. Er zijn zachte kussentjes bevestigd op de oorschelpen, waardoor je er urenlang draagplezier van hebt, zonder dat het gaat irriteren.

Nadeel: het snoer. Het is geen draadloze koptelefoon, waardoor je wel weer even moet uitvogelen hoe je niet in de knoop komt te zitten.

Prijs

De V-Moda XS koptelefoon kost €179,00, wat ik eigenlijk een beetje duur vind voor zo’n relatief ‘oud’ model koptelefoon. Als ‘ie wireless was geweest, had ik het een goede prijs gevonden.

Conclusie

Het design van de koptelefoon moet bij je passen, maar voor de rest is het een prima ding! Ook moet je niets tegen een koptelefoon met snoer hebben, anders kun je deze maar beter skippen.

Review V-Moda XS koptelefoon: geluid YAY/Design NAY
Design6
Geluidskwaliteit9.5
Comfort9.5
Prijs6.5
7.9Totale score

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.