verschil tussen 3G en 4G
Dit is dus geen 4G gesprek ;-)

Review Samsung Galaxy S5

Het is alweer even geleden dat ik mijn laatste review schreef. Maar nu is het dan goed raak – de ‘review Samsung Galaxy S5’ staat klaar! Sinds vandaag vind je het kekke telefoontje in de winkel voor een prijs van 699 euro. Een flink bedrag, dus de verwachtingen zijn hooggespannen.

Anders dan anders, kijk ik deze keer naar wat trucjes van deze smartphone. Qua specificaties heeft hij namelijk genoeg in huis. (Zie het als een upgrade van de Samsung Galaxy S4) Onderaan de review staan wat plus- en minpunten genoteerd, maar liever wijs ik je op de meest interessante toepassingen van Samsung’s nieuwe vlaggenschip.

Camera

Samsung zegt dat de (back)camera bijna niet onderdoet aan grote camera’s speciaal voor fotografie. Nou wil ik dat niet beweren, maar goed is de camera van de Samsung Galaxy S5 wel. Zeker voor een smartphone gezien. En de autofocus – lekker snel. Én persoonlijk aan te wijzen, zodat je niet aan je doel voorbij gaat.

De camera aan de achterzijde maakt 16 megapixel foto’s. Nou is de ene 16 megapixel-camera, de andere niet, maar ik kan zeggen – de Samsung Galaxy S5 maakt uitstekende kiekjes. Hierbij kun je gemakkelijk kiezen voor verschillende foto-instellingen om het plaatje te perfectioneren. Speciale aandacht gaat uit naar de HDR toepassing, die vooral heel handig is bij tegenlicht. Met diezelfde camera kan je trouwens ook in 4K filmen. Ook in prima kwaliteit. En erg handig als je al een 4K televisie in huis hebt, want ja – waar kun je de beelden anders (al) op bewonderen in die scherpte?

De camera aan de voorzijde fotografeert duidelijk in minder goede kwaliteit. Niets mis mee, want daar is het een front camera voor. 2 megapixels is zijn maximum, wat goed genoeg is voor selfies en Facetiming. Let nog even op de groothoek die je hierbij gebruikt – geen geduw meer voor de camera op iedereen op die selfie te krijgen. Leuk!

S Health/Gear Fit

S Health is een programmaatje dat helpt je gezondheid in de gaten te houden. Je kunt ermee bijhouden wat je eet en welke trainingen je hebt gedaan. Een stappenteller, maar ook een hartslagmeter zijn ingebouwd. Daardoor kun je je effectiviteit meten en verlaag je de kans op blessures. De hartslagmeting doe je door je wijsvinger voor de backcamera te houden. Helaas werkt dit niet altijd accuraat – ik heb vaak wat koude vingers en heb het idee dat het hieraan kan liggen.

Het is niet handig om de Galaxy S5 tijdens het sporten aan de vinger te houden. Al is het alleen maar omdat je dat ding uit je zak moet toveren om je voortgang te zien. Daarvoor is de slimme Gear Fit dan weer geschikt – een horloge dat het aantal stappen en je trainingsschema bijhoudt, je hartslag kan meten en meer. Hij synchroniseert met de statistieken op je telefoon, zodat je over een langere trainingsperiode je resultaten kunt zien. Daarvoor betaal je wel 199 euro meer.

Fingerprinted betalingen

Steeds meer mensen shoppen op internet via een smartphone of tablet. Maar betalingen zijn daardoor niet altijd even veilig. Met fingerprinted betalingen bij PayPal moeten transacties in ieder geval een stuk veiliger worden.  Je legt je vinger op het scangedeelte van de S5, et voilà. Het intikken van pin- of transactiecodes behoort tot het verleden. En met maar één vingerafdruk als de jouwe ter wereld, moet dit systeem super veilig zijn.

Oordeel

De Samsung Galaxy S5 mag zich met recht een echte gadget noemen. Een leuk speleding met features die je eigenlijk niet nodig hebt, maar die wel grappig zijn om te ownen. Misschien wat simpel qua uiterlijk, maar met genoeg power onder de motorkap. De prijs van 699 euro is wat fors, maar de echte Samsung-fan heeft dit er vast voor over.

Pluspunten:
Snelheid
Ultrascherp beeldscherm
Accu
Minder:
Design
Accuraatheid sensoren
Prijs
7

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.