Review: Samsung Galaxy Note20 – de beste smartphone om notities op te maken

Als je alle Samsung Galaxy Note20-gadgets bij elkaar ziet, dan is het een prachtige line-up. Zeker die mooie bronzen kleur maakt het een aantrekkelijke en herkenbare lijn in een wereld waarin bijna alle smartphones op elkaar lijken. Aan de andere kant is dit geen schilderij om alleen maar naar te kijken, je wil er ook wat mee! Lees in onze review hoe Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G bevalt.

Ik kocht ooit een Galaxy Note omdat ik die stylus zo tof vond. Je kunt er zulke grappige tekeningetjes mee maken op de foto’s die je hebt gemaakt, dat ik er veel plezier in had om iedereen constant te overstelpen met mijn doodles. Samsung weet dat dat tof is, maar heeft er in de communicatie rondom Galaxy Note20 vooral op gehamerd dat het apparaat heel goed is in notities maken. Dit is waarom.

S Pen

De S Pen is het paradepaardje van de Note-reeks. Altijd al geweest. Dit is een slimme stylus waarmee je naast tekeningetjes kunt maken bijvoorbeeld digitaal je handtekening kunt zetten. De reactiesnelheid is razendsnel: 9 milliseconde, hierdoor voelt het net alsof de S Pen een echte pen is: je ziet eigenlijk direct op het beeld wat je doet met de stylus. Het is handig, maar het verschil met zijn voorgangers is niet per se heel groot als je de stylus niet constant gebruikt.

Je kunt deze Android 10-telefoon trouwens ook Air-acties aanleren, waarmee je de S Pen alleen in de lucht houdt en een beweging maakt om bijvoorbeeld naar het homescherm te gaan of iets anders. Ik gebruik zelf die gebaren op andere smartphones ook niet, en hoewel het grappig lijkt om als een soort tovenaar met het stokje in je hand gebaren te maken, voel ik die manier van besturen niet zo.

Samsung Galaxy Note20

Handig dus, dat notities maken, maar kun je er ook verder wat mee? Natuurlijk. Dit toestel met zijn 6,9 inch AMOLED-scherm met 120Hz verversinggsnelheid biedt een geweldige soepele ervaring in bijvoorbeeld internetten of een spelletje spelen. Dat komt mede dankzij de goede Exynos 990-processor. De accu gaat ook een goede dag mee met 4500mAh. Met de 25Watt snellader kun je hem bovendien razendsnel weer opladen. 

MobileMobile

Deze smartphone is voorzien van alle gemakken die je van een smartphone mag verwachten, al zijn er wel twee zaken die ons wat tegenvallen. De eerste is de prijs. Een toestel van 1299 euro, die moet wel heel veel vette mogelijkheden hebben wil je ervoor kiezen. Immers kan hij over het algemeen hetzelfde als een smartphone die twee keer zo weinig kost, maar dan doet hij het allemaal net even sneller en beter. 

Een ander probleem dat ik heb met deze telefoon, dat is de camera. Ik was er niet heel erg van onder de indruk. Hoewel 108 megapixel extreem veel is, betekent het niet per se dat de foto’s geweldig zijn. Dat heeft namelijk ook alles te maken met de software die het allemaal in goede banen moet leiden.

Fotograferen met Galaxy Note20

Waar ik met andere smartphones vaak in een paar seconden een perfect kiekje heb, was ik daarmee met Note20 nog wat zoekende. Soms stelde hij steeds verkeerd scherp en vaak waren de kleuren veel doffer dan op mijn eigen smartphone. Er zitten ook nog andere camera’s op de Note20: een 12 megapixel 5x zoomcamera, een 12 megapixel groothoekcamera en een selfiecamera van 10 megapixel.

Er moet dus echt een goede reden zijn om toch dat geld te willen neertellen voor dit apparaat en met pijn in mijn hart moet ik zeggen dat ik die niet zo inzie. Sure, je kunt handig notities maken, maar ik heb als schrijver altijd m’n laptop binnen handbereik, waarop dat nu eenmaal net even makkelijker gaat. Het design vind ik nog steeds prachtig. Het is zo’n stijlvolle, sexy telefoon, dat ik hem het liefst aan iedereen liet zien.

De kleur is heel mooi, zeker als je er bijvoorbeeld ook de oordopjes bij hebt. Dan is het net een sieradenset. De vraag is alleen of je daar een goede maand hypotheek en boodschappen voor over hebt. Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden, maar ik zou dan toch liever gaan voor een smartphone die qua fotografie-opties beter aansluit bij mijn stijl, in plaats van uiterlijke opties.

Review: Samsung Galaxy Note20 – de beste smartphone om notities op te maken
Pluspunten
Minder positief
8

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.