Lifestyle RoWrite

Review: RoWrite 2 – handgeschreven aantekeningen direct digitaal

Je hebt mensen die zweren bij aantekeningen maken op papier en je hebt mensen die het liefst alles digitaal doen. Met de RoWrite 2 van Royole kan je die twee voorkeuren met elkaar combineren. TechGirl Hilde testte hem uit.

RoWrite 2 in gebruik

De RoWrite 2 bestaat uit een bruin leren mapje en een speciale pen. Er worden ook notitieboekjes bij geleverd, maar je zou in principe gewoon eigen papier kunnen gebruiken. In het mapje zit een sensor, waardoor gemeten wordt waar je op papier schrijft. Zo kan je na het schrijven op papier, je aantekeningen terug vinden in de RoWrite app. Wel moet je hiervoor de bijgeleverde pen gebruiken, met een gewone pen lukt dit niet.

De RoWrite 2 is lekker licht om mee te nemen, je schuift hem zo in je tas. De leren hoes maakt hem ook mooi chique. Vantevoren was ik banf om de pen of het dopje daarvan te verliezen, maar beiden kunnen op een magnetisch veld in het mapje “geplakt” worden. Verder lag de pen ook goed in m’n hand en was de RoWrite 2 dus fijn in gebruik.

De bijbehorende RoWrite app

Ideaal is dat je niet iedere keer bij het maken van de aantekeningen ook de app er bij moet houden. Je kan de RoWrite 2 gewoon aanzetten en beginnen te schrijven. Vervolgens synchroniseert de app later weer zodat je alles ook digitaal hebt.

Een andere handige feature is dat je in de app je handgeschreven tekst om kan zetten in platte tekst, die je dan als .txt-bestand kan opslaan. Hierdoor wordt zoeken door je aantekeningen veel makkelijker en hoef je niet meer handmatig door al je bestanden heen. Lekker efficiënt dus!

MobileMobile

Met de app kan je verschillende kleuren en diktes kiezen voor de digitale versie van je aantekening. Hierdoor kan je er een lekker creatief geheel van maken. Ook kan je achteraf nog tekst highlighten, zodat je dit op papier niet hoeft te doen. Je aantekeningen kan je vervolgens exporteren en zo delen met vrienden of opslaan op je laptop. Jammer is wel dat als je de aantekeningen offline maakt, ze in 1 kleur zullen verschijnen in de app en je dit niet achteraf kan aanpassen.

Bovenstaande aantekening weergegeven in de app.

Synchronisatie gaat niet altijd goed

Een paar keer dacht ik de RoWrite 2 goed aan te hebben gezet en was ik begonnen met schrijven, maar bleek hij nog niet (goed) verbonden te zijn. Daardoor kwam niet al het geschreven terug in de app. Ik denk dat als je de RoWrite wat langer gebruikt, je er ook wat handiger in wordt.

De RoWrite 2 is te koop voor € 119 bij onder andere Bol.com. Je krijgt er vullingen voor de pen bijgeleverd, maar mocht je veel schrijven dan is het wel slim om rekening te houden met het feit dat je misschien extra vullingen of boekjes nodig hebt.

Lifestyle RoWrite
Pluspunten
Luxe uitstraling
Makkelijk mee te nemen
Zowel online als offline te gebruiken
Ideaal om aantekeningen ook digitaal te hebben
Minder positief
Werkt offline niet altijd even goed
Alleen bijgeleverde pen te gebruiken
7.3

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen?

Privacy beleid | Sluiten