redmi pad

Review: Xiaomi Redmi Pad, betaalbare entertainmenttablet

Ben je op zoek naar een (nieuwe) tablet, maar wil je liever niet te veel geld uitgeven? Xiaomi heeft onlangs de Redmi Pad uitgebracht. Een goed betaalbare tablet (je kunt hem al voor zo’n €280 kopen), maar is het ook wat? TechGirl Ellen testte de Xiaomi Redmi Pad tablet.

Lekker (lang) kijken

De tablet kijkt gewoon heel lekker. Zelf heb ik hem vooral voor Netflix en YouTube gebruikt, en dat is denk ik ook waar de meeste mensen een tablet voor gebruiken. Hij ligt lekker in de hand, want hij is niet te zwaar en heeft zachte randen. Dat lekkere kijken kan ook nog eens lekker lang! De batterij gaat -naar eigen zeggen- 26 uur mee als je leest, 21 uur als je video’s afspeelt en 12 uur als je gamet. Zo precies heb ik niet bijgehouden, maar ik hoeft hem zelf pas na ruim een weekje testen op te laden.

Entertainment

Naar eigen zeggen is de tablet een echte entertainmenttablet. En daar ben ik het wel mee eens. Het scherm is heerlijk helder, en het geluid dankzij maar liefst vier speakers meer dan goed voor de prijs. Met een hoge ververssingssnelheid van 90Hz zouden animaties, video en games beter moeten werken. Voor games kan ik me voorstellen dat het een voordeel is, maar bij het kijken van video heb ik er niks van gemerkt. Je kunt de Redmi Tab ook op 60Hz zetten en zo batterij besparen.

Een uitvergrote telefoon?

De Redmi Pad is een tablet in de Redmi reeks van Xiaomi. Deze reeks staat bekend om zijn betaalbaarheid, maar wel met enkele premium functies. Deze productreeks bestond tot nu toe alleen uit telefoons en de Redmi Pad is de eerste tablet. Ik was eerst bang voor een uitvergroting van de Redmi smartphones. En de lange beeldverhouding en uiterlijk van de camera’s aan de achterkant en de plaats van de knopjes leken dat even te bevestigen. Voor mij mag de beeldverhouding overigens iets breder: de verhouding van 5:3 is wat aan de smalle kant en dit is het enige waardoor het meer als een grote telefoon dan als een kleine tv of laptop voelt. Ik had de neiging om de tablet bij het browsen met één hand in te lengte vast te pakken hierdoor, zoals een telefoon. Maar daar is hij eigenlijk te groot voor.

De selfiecamera zit dan weer, in tegenstelling tot een smartphone, aan de lange kant. Want een tablet gebruik je juist vaak liggend, bijvoorbeeld bij het streamen en bij videobellen.

Conclusie review Redmi Tab

De Redmi Tab is gewoon een snelle tablet met een goed scherm en goed geluid. Mooie tablet, voor een goede prijs voor dagelijks gebruik, bijvoorbeeld om te browsen, de krant te lezen of (en daar is het vooral perfect voor) om lekker een filmpje te kijken. Als je op zoek bent naar een betaalbare Android tablet is dit wat mij betreft zeker een aanrader.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.