oppo find x3 neo

Review: OPPO Find X3 Pro – de microscoop-lens is bizar!

Last van smetvrees? Klik dan snel naar een ander artikel! OPPO’s nieuwste smartphone heeft namelijk een microscoop-lens waar je bang van wordt, zo ontzettend goed is-ie. Hij laat dingen zien die je niet had willen zien, dus ook heel wat ranzigheden. Benieuwd waar we het over hebben? Lees deze Find X3 Pro review dan even!

Design

Hate it or love it: het design van de OPPO Find X3 Pro. Dit design is niet voor iedereen. TikTok volgers riepen dat de Find X3 Pro zoveel lijkt op een iPhone. En toegegeven: wij moesten ook even wennen aan de integratie van de camera’s en de behuizing die opeens een heuvel maakt in het design. Eigenlijk valt er dus een heleboel te zeuren over deze smartphone.

Is-ie dan lelijk? Absoluut niet. Het gaat hier om perspectief. We zijn blij dat telefoon niet meer leunt op de camera’s, zoals dat bij eerdere modellen (en bij die van concurrenten) wel het geval is. Dit voelt duurzaam, net als de metallic body waarin deze telefoon huist. Hij heeft een extreem kleurrijk beeldscherm dat tot net over de randen doorloopt. Eigenlijk is er heel goed over het design nagedacht. Het is alleen wat wennen met die camera’s in dat heuveltje.

De Find X3 Pro wordt uitgebracht in de kleuren Gloss Black en Blue (metallic). Aan beide zijkanten zijn knoppen aanwezig, en aan de onderzijde vind je de USB-C poort en plek om je SIM-kaart te plaatsen. Of twee SIM-kaarten, want daar is hij ook geschikt voor.

Besturingssysteem

Deze OPPO telefoon draait op het nieuwste Android 11 besturingssysteem en de telefoon beschikt over de nieuwste Snapdragon 888 processor onder de motorkap. Leuk, zulke specs… Maar wat zegt het nou echt? Nou… dat de OPPO Find X3 Pro echt een beest is als het gaat om snelheid. Hij schakelt moeiteloos van app naar app, daar zit geen denktijd (a.k.a. vertraging) in.

Goed om te weten dat OPPO altijd een ‘eigen sausje’ over Android heen gooit, zodat het beter past bij OPPO’s look & feel en gebruikersgemak. Ten minste, dat vindt OPPO zelf, (net als alle andere Android smartphonefabrikanten dat doen).

Camera’s

Soms worden wij bij TechGirl een beetje moe van de wedstrijd van ‘wie de meeste pixels heeft’. We maken wat kiekjes op vakantie, op het werk, uploaden iets naar Insta of Facebook. En het doet er echt niet toe of je dan 40 of 50 miljoen pixels hebt?!

De OPPO heeft:

  • een 50 megapixels groothoeklens,
  • een 50 megapixels ultragroothoeklens,
  • een 13 megapixels telelens,
  • een 3 megapixels microcamera.

De stabilisatie op de telelens is echt heel erg goed. En dat is natuurlijk fijn als je een beetje inzoomt, want dan kan de foto nog wel makkelijk onscherp raken als je teveel beweegt. Maar het beste is nog wel: de microscoop-lens! Is het onmisbaar? Nee, maar het is wel leuk. Je kunt sommige dingen gewoon van extreem dichtbij bekijken.

Wanneer je die camera activeert, gaat er een lampje branden. Dat is om het object een beetje te belichten. Je moet de telefoon echt heel dichtbij je object houden. En dan begint de lol. Leg hem eens op je tapijt, op je stoffen bank of een theedoek. Alledaagse dingen als zout, thee, rijst, stof of een banaan gaan er heel anders uitzien…

Wij bekijken best veel telefoons per jaar en to be honest: sommige modellen verrassen niet meer echt. De vorm, de specs, het is vaak hetzelfde. Maar met deze feature zijn we toch wel even een paar uur zoet geweest. Hij heeft een echte fun-factor. (En zal het vast ook goed op verjaardagen doen.) 

Geluidskwaliteit

De Find X3 Pro kan hard. Erg hard. High-end kwaliteit stoot het niet per se uit; de fabrikant heeft moeite met het neerzetten van ‘een warm geluid’, dat heeft het in eerdere reviews bij ons ook laten zien. Een dynamisch geluid ontbreekt. Hiermee krijgt de geluidskwaliteit geen onvoldoende overigens, maar hoger dan een 7 geven we het niet.

Batterij

Gaat de batterij dan niet snel leeg? Mwah… De batterij is goed, maar niet onuitputbaar. Er zit een 4500Mah accu in, vergelijkbaar met de Samsung Galaxy A52 dus. Samsung claimt dat haar smartphone het tot twee dagen kan volhouden zonder opgeladen te worden, maar kan die belofte niet waarmaken. Ook de OPPO Find X3 Pro redt dat niet. Zijn we daarmee ontevreden? Nee hoor. Het gaat om een stukje verwachtingsmanagement. Dat de Find X3 Pro ruim een dag meegaat op één oplaadbeurt, vinden we helemaal prima. En dat deze telefoon binnen tien minuten weer voor 40% is opgeladen… dat is natuurlijk majestueus. Die snellaad technologie van OPPO is toch echt wel heel interessant hoor!

Prijs

Tja… en dan de prijs. Heb jij even 1149 euro op zak? Eh… ja, dat tikt aan.

Conclusie

Heb je meer dan 1000 euro over voor een telefoon? Ben je team Android? En ben je op zoek naar een telefoon met beestachtige prestaties? Een fun-factor? En wil je niet lang zonder smartphone moeten doorbrengen? Kopen dan! Wel even checken of het design je kan bekoren, maar that’s all.

oppo find x3 neo
Pluspunten
Snelheid
Foto- en filmkwaliteit
Funfactor
Minder positief
Prijs
Design is nogal smaakgevoelig
8.7

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.