Ik ben gek op het idee dat je digitaal iets maakt of ontwerpt en het vervolgens uitgeprint voor je ziet. OkĆ© dan heb ik het natuurlijk niet over saaie school essays of vliegtickets, maar bijvoorbeeld die fotoprinters die je je foto’s als polaroids met extra tekst laat uitprinten vind ik super tof! Toen ik online las over de Nemonic Sticky Note Printer was ik dus ook meteen enthousiast. Deze printer laat je namelijk sticky notes ontwerpen, die dan in een paar seconden in papieren versie voor je liggen!

De Nemonic lijkt zelfs op een sticky note

De Nemonic Sticky Note Printer heeft een heel cool design. Hij ziet er namelijk zelf ook uit als een sticky note, op een moderne en strakke manier. Je hebt de keuze uit een groene, gele, blauwe, roze of witte versie. Net zoals de meeste notes, dus! Verder heeft het alleen de knoppen die je verwacht, zodat daar geen verwarring over kan ontstaan.

Een memo in een handomdraai

Via Bluetooth laat je heel makkelijk je telefoon, iPad of laptop koppelen met de Nemonic. Bij de printer hoort een app. In deze app kan je zelf een memo maken of kiezen uit templates voor memo’s. Deze verschillen van to-dolijstjes, time tables en kalenders tot standaard letters en figuurtjes.

Als je ervoor kiest om zelf een memo te maken, kan je de lengte veranderen, zelf kiezen aan welke kant de plakstrip komt en zo veel tekst plaatsen als je wilt. Het is mogelijk om foto’s uit je album toe te voegen of een foto die je met de app maakt. Ook kan je ervoor kiezen om zelf te schrijven. Maar als je zoals ik de app gebruikt op je telefoon, dan is zelf schrijven best wel lastig. Plus: dan kun je net zo goed met een pen op een memo schrijven. šŸ˜‰

Je zelf gecreƫerde note kan je daarna opslaan, zodat je deze later opnieuw kunt printen of aanpassen. Ook kan je ze doorsturen naar vrienden Ʃn kun je ze toevoegen onder de knop op de printer, om ze later supersnel nog eens te printen.

Het tofste aan de printer? Dat hij geen inkt nodig heeft! Ik hoor je denken: een printer zonder inkt, huh? Maar het maakt gebruik van thermische afdruk, net zoals kassabonnen. Hierdoor kan je altijd notes uitprinten, mits je papier hebt natuurlijk. Nadeel hiervan is wel dat de printer alleen in zwart-wit afdrukt.

De uitwerking van de memo’s

En dat is ook meteen een nadeel. Foto’s printen gaat namelijk nauwelijks met de printer. De kwaliteit is daar gewoon te slecht voor. Maar foto’s printen is ook niet de hoofdfunctie van de Nemonic Sticky Note Printer dus dat is wel enigszins begrijpelijk.

Verder ziet de uitgeprinte memo er precies uit zoals op de preview in de app, dat is top! Vervolgens kan je de memo plakken waar je hem graag wilt. Maar helaas blijven de memo’s niet op elk oppervlakte even goed plakken. Zo blijven ze op mijn koelkast en de muur wel plakken, maar op het keukenkastje en de deur helaas niet.

Een ander probleem met de plakstrip is de schrijfbaarheid van het papier. Als je probeert te schrijven op het stukje van de memo waar aan de andere kant de plakstrip zit, is dat onmogelijk. Daardoor valt soms je halve bijschrift weg. Natuurlijk is er wel rekening mee te houden door vooraf in dat gebied wat te printen, maar het blijft wel jammer.

Wat kan je nog meer met de Nemonic?

Naast gewoon memo’s printen, biedt de app je nog een paar leuke mogelijkheden. Ik was in eerste instantie niet op deze ideeĆ«n gekomen. Maar zo kan je met de Nemonic onder andere ook:

  • QR code’s afdrukken waarmee je mensen naar een tekst of webpagina laat gaan.
  • Barcodes creeĆ«ren.
  • Een (deel van een) webpagina afdrukken. Ja, je kan echt een langwerpige mobiele versie van een website printen.
  • Een mozaĆÆek van Nemonic memo’s maken.

Hoeveel betaal je ervoor?

Tsja, de prijs… Die had ik niet bepaald zien aankomen. Voor deze printer betaal je 140 euro. Daarvoor heb je dan wel een printer die altijd kan printen (want geen inkt nodig), maar papier moet je er wel los bij kopen. Daar betaal je 23 euro per 3 rolletjes voor, wat dan wel weer mee valt. De Nemonic is hier te koop op Bol.com.

Zou ik hem zelf kopen?

Hoe tof ik hem ook vind, zelf zou ik hem niet kopen. Ik zou hem zelf te weinig gebruiken, omdat ik sticky notes eigenlijk alleen gebruik om snelle to-dolijstjes op te maken. En hoe leuk het ook is om dat met de Nemonic te doen, het neemt wel meer tijd in beslag en memo’s zijn juist bedoeld voor als je iets vlug wil doen. Verder heb ik de Nemonic vooral gebruikt om m’n huisgenoten met inspirerende quotes of grapjes te verrassen en dan is 140 euro mij te veel om deze gadget echt te kopen.

Wel kan ik me voorstellen dat als je vaak memo’s nodig hebt en daarvoor een bepaald format gebruikt, de Nemonic Sticky Note Printer je een hoop tijd kan besparen. Ook op kantoren zal deze printer zeker niet misstaan. Dus afhankelijk van de situatie, is de Nemonic zeker een aanrader.

Nemonic Sticky Note Printer: memo's printen zonder inkt
Design9
Gebruiksgemak8
Uitwerking6.5
Toepassingen7
Prijs4
6.9Algemene score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)
0.0

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.