Review: JBL Live 3 – draadloze oortjes in oplaadcase met display

Je hebt misschien gehoord dat JBL vorig jaar al een nieuw idee introduceerde met de Tour Pro 2: een oplaadcase met een ingebouwd scherm. Hoewel het een coole gadget was, zat er een toch nog wel stevig prijskaartje aan vast. Nu komt JBL met een nieuwe generatie: de JBL Live TWS 3.

Deze JBL Live TWS 3 serie bestaat uit de: Buds, Beam en Flex. De JBL Live Beam 3 en BL Live Flex 3 zijn op dit moment al verkrijgbaar. De JBL Live Buds 3 wordt half juni gelanceerd. De gehele serie komt met een vernieuwde oplaadcase, nu in een iets compacter en gebruiksvriendelijker ontwerp. Wat het erg interessant maakt is dat de JBL Live TWS 3 serie beschikbaar zal zijn voor een prijs van €199,99. Om er achter te komen of de oortjes deze prijs ook waard zijn, heb ik de JBL Live Beam 3 namens TechGirl mogen testen. Lees hier de review!

Wat maakt de JBL Live 3 anders?

De JBL Live 3-serie komt in drie verschillende stijlen: de compacte “Live Buds 3”, de “Live Flex 3” voor het meer bewustzijn van je omgeving en de “Live Beam 3” met een AirPods Pro-achtig design. Deze oordopjes zijn beschikbaar in zwart, paars, blauw en zilver en bieden adaptieve active noise-cancelling (ANC) en Hi-Res draadloze audio met JBL Signature Sound. Met een speeltijd van minstens 40 uur zonder ANC en een IP55 waterbestendigheidsrating, zijn ze ontworpen om lang mee te gaan en bestand te zijn tegen van alles.

Wat deze oordopjes redelijk uniek maakt, is de slimme oplaadcase met een ingebouwd 1,45-inch scherm. Dit mini-display fungeert als een controlecentrum voor je oordopjes, waarmee je de batterijstatus kunt checken, meldingen kunt ontvangen en diverse functies kunt bedienen zonder je telefoon te hoeven gebruiken. Zoals gezegd niet helemaal nieuw, maar wel erg leuk en handig om te gebruiken.

Gebruiksgemak en comfort

De JBL Live 3-oordopjes zijn ontworpen met comfort in gedachten. Met een gewicht van slechts 5 gram per oordopje zijn ze heel licht en onopvallend. De Live Beam 3, het model dat we hebben getest, wordt geleverd met vier verschillende maten oordopjes om natuurlijk de goede pasvorm te garanderen, erg handig. Wel heel erg vergelijkbaar met de AirPods Pro 2, ook qua grootte. Ik had zelf in het begin niet helemaal de goede pasvorm te pakken, hierdoor vielen de oortjes steeds bijna uit. Wat even wennen was, was als ik de oortjes wat meer in mijn oren drukte, hierdoor ging via de rechterkant, door een keer te tikken, mijn muziek uit en aan de linkerkant ging de active noise-cancelling aan (die erg goed werkte). Dit is niet gelijk een minpunt, maar komt meer omdat ik de AirPods Pro 2 gewend ben.

Geluidskwaliteit en personalisatie

De geluidskwaliteit van de JBL Live 3 is indrukwekkend. Ze bieden een gedetailleerde audio-ervaring met een opvallend goede bas en heldere hoge tonen. Via de JBL Headphones-app kun je het geluid aanpassen met een equalizer en diverse presets. Ook is er een mogelijkheid om een gehoortest te doen, waarna het geluid wordt aangepast aan jouw specifieke gehoor. Erg leuke toevoeging.

Noise-cancelling

De adaptieve noise-cancelling functie van de JBL Live 3 werkt top. Perfect voor in de trein terug naar huis. Totale stilte lukt helaas niet, maar de kwaliteit van de noise-cancelling is echt goed, boven verwachting. Ook hier is noise-cancelling vergelijkbaar met de AirPods Pro 2, ik merk zelf nauwelijks het verschil op het gebied van noise-cancelling. Uiteraard heb ik dit kort even getest; een vriend deed de oortjes met noise-cancelling om en om (met mijn ogen dicht) bij mij in. Ik had telkens geen idee of ik de AirPods Pro 2 of de JBL Live Beam 3 in had.

Batterijduur

Met een batterijduur van tot wel 50 uur in totaal en 12 uur op een enkele lading zonder ANC, zijn de JBL Live 3-oordopjes zeer betrouwbaar. De case biedt extra ladingen, zodat je altijd genoeg batterij hebt, erg handig voor een lange reis.

Prijs en beschikbaarheid

De JBL Live 3-serie is verrassend betaalbaar geprijsd, met een prijs van €199,99. Dit maakt ze een aantrekkelijk alternatief voor andere high-end draadloze oordopjes op de markt, zoals de Apple AirPods Pro en de Bose QuietComfort Earbuds.

Conclusie

De JBL Live 3-serie biedt een goede geluidskwaliteit, mooi design en dat voor een aantrekkelijke prijs van €199,99. Met drie verschillende stijlen – de Live Buds 3, de Live Flex 3 en de AirPods Pro-achtige Live Beam 3. De adaptieve noise-cancelling, Hi-Res draadloze audio en lange batterijduur werken goed en zijn handig om te gebruiken.

Het ingebouwde 1,45-inch scherm in de oplaadcase is een praktische en leuke toevoeging, maar niet helemaal nieuw. De JBL Live 3-serie is een betaalbaar en prima alternatief voor duurdere modellen zoals de Apple AirPods Pro en Bose QuietComfort Earbuds. De prijs/kwaliteit verhouding is dan ook erg goed en opvallend te noemen. De JBL Live 3 zeker het overwegen waard!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.