jbl tour pro 3

Review: JBL Tour Pro 3 – met een uitgebreider display

jbl tour pro 3
Pluspunten
Meer functionaliteiten display
Active noisecancelling werkt goed
Bediening via display, in-ears of app
Leuke extraatjes zoals een eigen display kunnen instellen
Minder positief
Grote case
9

Sinds een aantal jaren biedt JBL in-ears aan met een display op de casing. Eerder maakten wij op TechGirl al een vergelijking van specificaties tussen de JBL Tour Pro 2 en 3. Inmiddels is het tijd voor een échte review van de JBL Tour Pro 3. Dé nieuwste versie van de in-ears van JBL met een case met een display.

Meer functionaliteiten via het display

Vergeleken met de vorige JBL Tour Pro 2 is het display van de JBL Tour Pro 3 groter geworden (van 1,45 inch naar 1,57 inch). Hierdoor is het scherm makkelijker te bedienen, maar er zijn ook meer functies bijgekomen. Zo kun je nu bijna alle instellingen van de JBL-app aanpassen via het display. Denk aan een ander geluidsprofiel kiezen, ANC aanzetten of de instellingen wijzigen, zoals welke dopjes je gebruikt. Zelf gebruikte ik het scherm vooral om ANC aan te zetten of om toch even kort te checken hoe het met de accuduur staat. Alhoewel je je over de accuduur eigenlijk niet snel zorgen hoeft te maken, gezien deze tot wel 44 uur meegaat dankzij het opnieuw opladen via de case.

Design

De JBL Tour Pro 3 is in twee kleuren beschikbaar: zwart en latte. Wij testen de latte versie. De latte kleur oogt luxe en valt goed op in je tas. Ik ben namelijk altijd mijn zwarte in-ears kwijt in mijn tas ;-). De case heeft afgeronde hoeken, waardoor het fijn in de hand ligt. Het display neemt het volledige vlakke deel van de case in beslag, waardoor alles makkelijk te lezen is. Het klepje van de case opent eenvoudig en soepel, waardoor het stiekem verleidelijk is om dit meerdere keren achter elkaar te doen (guilty pleasure).

De case is in verhouding met andere in-ears nog steeds groot. Dit komt waarschijnlijk vooral door het display, maar is wel iets om rekening mee te houden. Je kan het dus niet zo snel in je broekzak stoppen, maar het kan natuurlijk ook een goed excuus zijn om een leuke tas te kopen ;-). Daarnaast zijn de gaatjes waarin je de in-ears opbergt redelijk klein en moet je ze er precies instoppen. Je kan ze ‘er niet in laten glijden’ als het ware. Er is dus kans dat je ze ernaast laat vallen als je het te gehaast doet. Goed opletten dus!

Het design van de case is vlekkeloos doorgetrokken bij de in-ears met dezelfde chrome-achtige details. Heel complementair aan elkaar!

jbl tour pro 3 case

Bediening

De bediening van de JBL Tour Pro 3 kan je op meerdere manieren uitvoeren. Zoals al eerder gezegd zijn de functionaliteiten van het display flink uitgebreid, waardoor de bediening nu een stuk eenvoudiger is. Echter kan je natuurlijk ook nog steeds gebruik maken van de bediening via de in-ears zelf. Wel zo handig als je handsfree op de fiets zit.

Per rechter- en linker in-ears kan je meerdere instellingen wijzigen. Zo zet je eenvoudig de bewustzijnsmodus- of active noise cancelling aan of wissel je van nummer. De bediening via de in-ears werkt prettig en ze reageren goed. Daarnaast blijven de in-ears goed in je oren zitten, omdat je niet hard hoeft te tikken. Bij andere in-ears heb ik wel eens gehad dat je zo hard moet tikken, dat ze uit je oren vallen. Daar is echter geen sprake van bij de JBL Tour Pro 3.

Ook via de JBL-app kan je eenvoudig van instellingen wisselen. Voor de wat meer ingewikkelde instellingen vond ik het zelf wel fijn om het via de app te werken. Zo krijg je meer informatie wat de instellingen inhouden en die informatie krijg je via het display niet.

Geluidskwaliteit & noisecancelling

Wat ik persoonlijk toch wel het meest belangrijke vind aan in-ears, is de geluidskwaliteit. Ik vind dat er enorm verschil in zit tussen in-ears van verschillende merken. De geluidskwaliteit van de JBL Tour Pro 3 stelt gelukkig niet teleur! Je kan het geluid precies op jouw wensen afstellen. Zo vind ik het fijner als het geluid wat meer ruimtelijk klinkt en zet ik de bass altijd wat zwaarder aan. Er staan al wat vooringestelde instellingen voor je klaar, maar deze kan je ook nog verder personaliseren via de equalizer.

Ook de noisecancelling functie werkt heel goed en doet het geluid beter klinken. Hierdoor heb ik zelf wel constant de noisecancelling functie aangehad. De noisecancelling functie werkt vooral heel goed tegen stemmen, maar tik, -kraak, en ruisgeluiden zal je nog wel zacht kunnen horen. Wanneer je de ‘lekkagecompensatie’ functie inschakelt wordt dit wel een stuk minder, maar daarmee zal de accuduur minder lang meegaan. De ‘lekkagecompensatie’ functie zorgt voor compensatie op basis van hoe de oordopjes in je oren passen.

Leuke feitjes over de JBL Tour Pro 3

Nou… de standaard feitjes hebben we nu wel gehad over deze in-ears. De JBL Tour Pro 3 heeft daarnaast ook nog andere leuke functionaliteiten. Zo kan je het display bijvoorbeeld gebruiken als zaklamp, altijd handig! Denk aan wanneer je via je ANC muziek luistert en iets zoekt tijdens je nachtvlucht en je niemand wilt wakker maken. Daarnaast kan je het display helemaal personaliseren door een afbeelding ernaar te uploaden.

Heb je een apparaat zonder Bluetooth? Ook dan kan je je JBL Tour Pro 3 in-ears gebruiken dankzij de meegeleverde USB-A en USB-C kabels. Zo kan je ook via je PC muziek draaien op je JBL Tour Pro 3 in-ears.

En herken je het ook dat je bij in-ears meerdere maten dopjes geleverd krijgt en het stoeien is om de juiste maat te vinden? Via de app van JBL kan je een test uitvoeren waarbij voor jou bepaald wordt of je de juiste maat in hebt. Dat gaat dus een stuk sneller dan het zelf uit te vogelen!

JBL Tour Pro 3 app

Conclusie

De JBL Tour Pro 3 in-ears zijn een uitstekende opvolger van de Tour Pro 2 in-ears met nu meer functionaliteiten via het display en een betere geluidskwaliteit. Daarnaast is het design luxer geworden dan bij de vorige versie. Ook de personaliseringsmogelijkheden zijn uitgebreider. Zowel van het display als van de geluidsinstellingen. Daarnaast werkt de active noisecancelling functie goed en is de bediening van de in-ears op meerdere manieren erg eenvoudig. Het display is een leuke toevoeging om eenvoudig te zien wat de accuduur, nummers te wisselen en de active noisecancelling functie aan of uit te zetten. De uitgebreidere instellingen zou ik zelf nog steeds via de app instellen. Al met al dus in-ears van goede kwaliteit met een leuke bijkomstigheid van een display.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.