JBL Authentics 300

Review: JBL Authentics 300 speaker past perfect bij jouw hippe, retro lifestyle

Een vleugje retro is weer helemaal in. Vinyl maakt een glorieuze comeback, en platen kosten bijna net zoveel als in de tijd dat we er verplicht naar luisterden. In veel woonkamers kom je nu een platenspeler tegen – soms geërfd van opa, soms gloednieuw. JBL heeft een draagbare luidspreker gelanceerd die perfect past in dit nostalgische plaatje, genaamd de JBL Authentics 300. In deze review gaan we dieper in op de kwaliteit van het apparaat, waarbij TechGirl Anke het design, de geluidskwaliteit, het gebruiksgemak, de batterijduur en prijs, nader bekijkt.

Design: back to the ’70s

Het design van de JBL Authentics 300 doet denken aan de radio’s uit de vorige eeuw, waarbij ‘less is more’ de leidraad lijkt te zijn. Het retro en eenvoudige ontwerp is geïnspireerd door het befaamde JBL-erfgoed, met een stijlvol aluminium frame, een op maat gemaakte behuizing met synthetisch lederen bekleding en een herziene Quadrex-grille. Het resultaat is een speaker die indruk maakt, vooral in een retro interieur.

De Authentics 300 is een rechthoekige speaker met afgeronde vormen. De voorkant bevat een zwarte grill, die is afgewerkt met een gouden omlijsting. Bovenop zit een grote handgreep gemaakt van nep-leer en afgewerkt met stiksels. Bovenop het apparaat vind je ook verschillende fysieke knoppen terug die ik niet vind misstaan aan dit apparaat.

Ben je op zoek naar een retro aanvulling voor je interieur, dan zal deze JBL speaker absoluut prachtig complimenteren. Ik vind het uiterlijk misschien wat donker, maar kan me ook voorstellen dat je deze luidspreker als statement piece in een Japandi living plaatst. Vooral de gouden elementen geven dit product net die kwinkslag wat het nodig heeft om goed te complimenteren met verschillende soorten designs.

Design JBL Authentics 300

Geluidskwaliteit

JBL staat bekend om zijn geluidskwaliteit, en de Authentics 300 stelt niet teleur. Het geluid is prachtig en vol, met onderscheidende hoge tonen en diepe bassen. Of je nu geniet van podcasts, internetradio of je favoriete vinylplaten, de Authentics 300 levert een goede audioprestatie. De toevoeging van twee 25 mm tweeters en een centrale 5,25 inch woofer zorgt voor een krachtige en ruige luisterervaring, die ook passen bij ruigere muziekgenres.

Gebruiksgemak van de JBL Authentics 300

De JBL Authentics 300 kun je met makkelijk koppelen met elk bluetooth-apparaat, zoals je telefoon, tablet of een ander draagbaar apparaat. Via de bijhorende JBL-app kun je streamingdiensten gebruiken, zoals bijvoorbeeld YouTube Music of Apple Music. Je zou zelfs meerde Authentics speakers met elkaar kunnen verbinden, voor een multiroom geluidssysteem, maar om eerlijk te zijn vind ik dat niet passen bij het design van dit product. Het ziet er toch meer uit als een radiootje. Daarvan vind ik het gek om er een aantal van in mijn huis te zetten.

Het verbinden is absoluut makkelijk te noemen. Je drukt de Bluetooth knop in om te pairen en doet hetzelfde met de bron waar jouw muziek vandaan komt. Binnen no-time hoor je het bevestigingssignaal dat de verbinding tot stand is gekomen. In de JBL-app kun je vervolgens allerlei muziekvoorkeuren aangeven, zoals bijvoorbeeld of je juist de hoge tonen meer tot uiting wilt laten komen, of dat je meer een soul-type bent. Op die manier pas je de output aan naar jouw smaak.

Jammer vind ik het dat JBL niet één vaste app heeft ontwikkeld waarmee je zowel de speakers als de hoofdtelefoons kunt instellen. Het was makkelijker geweest als je alle JBL functies onder dezelfde knop had kunnen aanpassen. Nu ben je genoodzaakt om opslagruimte te reserveren voor meerdere JBL apps om alle apparaten te kunnen bedienen. Ik hoop dat dit in de toekomst wordt samengevoegd.

JBL platenspeler

Batterij

De Authentics 300 is uitgerust met een 4800 mAh-accu, waardoor je maximaal 8 uur lang achtereen muziek kunt luisteren. De batterij is in 3,5 uur opgeladen, wat ik persoonlijk niet super snel vind.

Prijs

Met een prijskaartje rond de 350 euro is de Authentics 300 niet de meest goedkope aanschaf. Echter, voor liefhebbers van JBL en voor wie op zoek is naar een kwalitatieve draagbare speaker, met retro design en goede geluidskwaliteit, kan dit zeker de investering waard zijn.

Conclusie

Over smaak valt niet te twisten. Het past bij je, of niet. Houd jij van een retro design, wat doet terugdenken aan de ’70s? Dan heb je aan de JBL Authentics zeker geen slechte koop. De kwaliteit van het materiaal is hoogwaardig en voelt ook aan alsof je echt een investering hebt gedaan. Deze Authentics 300 mogen we met recht classificeren als een retro apparaat met nieuwerwetse snufjes. Voor iets meer dan 350 euro krijg je een grote speaker die veel kan en krachtig kan presteren.

Persoonlijk vind ik de Authentics 300 vooral geschikt om in je huiskamer te plaatsen, of wellicht tijdelijk voor een tuinfeestje te gebruiken. Verwacht geen entertainment-set die je mee kunt nemen naar een recreatieplas: daar is het design niet voor bedoelt, maar qua gewicht en qua batterijduur zal dat ook niet de meest praktische oplossing zijn. Houd daar dus rekening mee bij de aanschaf van dit product.

JBL Authentics 300
Pluspunten
Design
Gebruiksgemak
Slimme assistent
Sound
Minder positief
Gewicht
Batterijduur
8

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.