Emma temp topper

Review: Emma Temp Topper helpt je warme én koude nachten door

Eén van de grootste nadelen aan samen slapen is dat de ene persoon andere wensen heeft voor wat betreft open ramen, de temperatuur in de kamer, enzovoort. Koukleumen kunnen zich wel warmen aan een warme partner in bed, maar waar moet al die warmte verder naartoe? En wat als je lekker alleen slaapt, maar het snel koud hebt? Emma ontwikkelde de Temp Topper: een bedtopper die kan koelen en kan verwarmen. TechGirl LauraJenny probeerde de Emma Temp Topper uit. Lees hier haar review!

Ik hoef niet naar de sauna: als ik slaap ben ik de sauna. Wat er precies in mijn lijf gebeurt als ik naar dromenland vertrek weet ik niet, maar ik word vaak badend in het zweet wakker. Niet geweldig. Nu heb ik daar wel een Dyson voor om lekker koude lucht te blazen (die ook meteen gefilterd is: een grote plus), maar waar mijn lijf mijn matras raakt blijft altijd bloedheet. 

Emma

Emma Temp Topper

Toen ik over Emma’s Temp Topper las, dacht ik dan ook: wat een briljant idee. Het is een topper voor je matras en je kunt hem zowel laten verwarmen als laten koelen. Echter is dat wel maar een graad of drie en dat leek me erg weinig. Op een hete zomeravond maken drie graden weinig verschil, maar denk je maar eens in: het verschil tussen 21 graden en 18 graden is wel weer heel groot. Dit klinkt als een uitvinding die ik zal moeten uitproberen om echt te weten hoe en of het werk. 

Toen de Emma Temp Topper binnenkwam verwachtte ik niet helemaal wat ik uiteindelijk kreeg. Een flinke doos, prima. Een topper: prima. Maar: ook een gigantisch apparaat dat iets wegheeft van een beamer. Dat is het echter niet, het is het apparaat dat gaat zorgen voor de verkoeling of verwarming. En dat heeft ook wat hulp nodig, want je moet er water indoen om te zorgen dat de topper zijn werk kan doen. Yes: koelen en warmen werkt via water. En nee, een waterbed wordt het niet, maar water is een slimme manier om deze vrij dunne topper zijn werk te laten doen.

Wel is het qua logistiek even zoeken hoe en wat. Het voordeel van het systeem is dat er geen elektriciteit in de topper zelf zit, iets wat sommige mensen wat griezelig vinden (zeker in combi met water). Maar wel heb je dus een vrij flink apparaat naast je bed en moet je even kijken hoe je de boel wegwerkt, zeker in combinatie met je beddengoed. Je hoeft overigens niet veel te doen met dat apparaat verder: je krijgt er namelijk ook een afstandsbediening bij. Plus, je kunt ook de timer inzetten voor 1 tot 12 uur.

Stekker Emma

Waterbed

Wat mij ook verraste, dat is dat het niet gewoon het water is dat bepaalt of je topper warm of koud is: dat doet de kant ervan. Laura mijn-bed-is-lava Jenny gaat uiteraard voor de koude kant, maar wil je verwarmen, dan is dat dus niet een kwestie van een knopje omzetten. Je zal dan echt de hele topper moeten omkeren. Maar goed, dat zal in de praktijk waarschijnlijk zelden nodig zijn. Voor mensen die graag verwarmd willen worden is er eigenlijk geen grens aan hitte: je kunt hem zo hoog zetten als je zelf wil. Verkoelen is een grotere uitdaging: dat kan dus rond de 3 graden, afhankelijk van de temperatuur in de kamer.

Het is niet storend om het apparaat aan te hebben: hij maakt geen herrie en hij verbruikt ook niet enorm veel energie: hij gebruikt 0,164 kWh en 75 procent minder stroom dan airconditioningsystemen. Je kunt hem niet meteen gebruiken: hij heeft een half uurtje nodig om de juiste temperatuur te worden. Wel is hij lekker zacht: hij is dan niet heel dik, hij is gemaakt van schuim met een grafietcoating en hij ligt erg lekker. Het voordeel is dat je de topper op je matras legt, ook als je bijvoorbeeld niet 100 procent blij bent met je matras. Je hoeft hierdoor niet zelf een ander matras te kopen. Wel is de topper niet enorm goedkoop: 465 euro voor één persoon.

Wil je er nog een kopen zodat je partner bijvoorbeeld lekker kan worden verwarmd, terwijl jij juist wat koeler ligt, dan ben je er dus twee keer 465 euro aan kwijt. Aan de andere kant: toppers zijn vaak vrij prijzig, dus dit technische hoogstandje is ook weer niet belachelijk qua kosten. En ja, hij zorgt wel dat je wat langer kunt doorslapen of je wat sneller warm wordt in de winter en rustig in slaap kunt vallen. Heerlijk.

Emma bed
Emma temp topper
Pluspunten
Werkt echt, waardoor je beter slaapt
Geen elektriciteit in de topper zelf
Comfortabele topper, ook als hij uit is
Minder positief
Vrij flink apparaat naast je bed
Wat prijzig als je er twee nodig hebt
8.2

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.