Review: BRIO 300 Webcam

“Een stijlvolle webcam met hoge resolutie en automatische lichtcorrectie zodat u bij elk videogesprek perfect in beeld wordt gebracht.” Aldus de website van Logitech. Bij elk videogesprek perfect in beeld komen is wel iets wat velen tegenwoordig aanspreekt met het vele thuiswerken. Of dit – en meer- klopt, zoekt TechGirl Suzanne voor jullie uit!

De webcam is onder andere te verkrijgen via de website van Logitech en kost op moment van schrijven 79,99 euro. De aansluiting met je laptop gaat via een USB-C kabel. Je kan de webcam gemakkelijk op je beeldscherm klikken door het mechanisme wat erachter zit.

De BRIO300 – Een stijlvolle webcam met oog voor het milieu

De webcam is te verkrijgen in de kleuren blauw, wit en roze. Zelf heb ik de roze variant (waar ik al op hoopte ;)). De webcams zijn gemaakt van minimaal 48% gerecycled plastic, iets wat ik alleen maar aan kan moedigen. Aan het uiterlijk van de webcam zie je ook meteen dat ‘ie van gerecycled plastic is gemaakt. Dat ‘gerecyclede’ uiterlijk is niet helemaal mijn smaak. Wel vind ik de kleur mooi en subtiel, en wat minder standaard dan zwart!

Op de webcam zit nog een schuifklepje bevestigd. Deze schuif je open als je de webcam wil gebruiken, maar je schuift ‘m ook net zo makkelijk weer dicht als je klaar bent. Zo weet je zeker dat je niet stiekem wordt bekeken als je de webcam niet in gebruik hebt, wel zo prettig.

De BRIO 300 in het roze

Beeldkwaliteit van de BRIO 300

De BRIO 300 heeft en resolutie van 30fps (Full HD). Ik merk wel degelijk verschil met de webcam die in de laptop zelf zit (gelukkig maar). Het beeld is helderder en duidelijker, ook springen kleuren er iets meer uit. Zelf kan je nog het een en ander aanpassen aan de instellingen om het beeld helemaal naar jouw smaak te maken. Zie hieronder een vergelijking van mijn ingebouwde webcam en de BRIO 300, en oordeel zelf.

Verschil tussen de ingebouwde webcam (links) en de BRIO 300. In werkelijkheid is de kwaliteit hoger dan hier weergegeven, vanwege het feit dat bestanden gecomprimeerd worden.

Geluidskwaliteit

In de webcam zit een (enkele) microfoon verwerkt. Het bereik van deze microfoon is 122cm. Het geluid komt hierdoor aan de ontvangende kant duidelijk over, dus ik ben hier zeker positief over! Het geluid is ook helderder dan wanneer ik de microfoon van de laptop zelf gebruik.

Conclusie

Review: BRIO 300 Webcam
Conclusie
Voor een zeer betaalbare prijs heb je een webcam die wel degelijk een verschil maakt. Het beeld is allemaal net wat scherper, en je kan dit ook naar smaak customizen. Ook werkt de microfoon in de praktijk prima en is het een verbetering ten opzichte van de microfoon uit je laptop. Het feit dat de webcam duurzamer geproduceerd is en ook nog eens in andere kleuren dan standaard zwart verkrijgbaar is maakt dat ik positief verrast ben door de BRIO 300!
Pluspunten
Prijs
Duurzaamheid
Helder beeld
Verkrijgbaar in verschillende kleuren
Minder positief
Het 'gerecylcede' uiterlijk
8.5

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.