Nespresso capsules

Review: Bluecup – hervulbare Nespresso capsules

Bluecup is het initiatief van gepassioneerde espressoliefhebbers met een voorliefde voor espresso uit een Nespresso-machine. Mannen met gevoel voor smaak, die ook nog eens bewust in het leven staan. De standaard Nespresso cups vormden voor hen een belemmering ten aanzien van een optimale koffie keuzevrijheid, de milieu aspecten en de prijs per kopje. Ze wilden graag de optie voor een koffie uit het Nespresso apparaat met meer oog voor milieu en de optie om eigen gemalen bonen te gebruiken. Vanuit deze wens is het initiatief Bluecup geboren: een duurzaame, hervulbare capsule die je kunt gebruiken met zelfgemalen koffie of een kant-en-klare maling.

Recyclebare capsules belanden vaak nog in de reguliere prullenbak

Het schrijven van deze review heeft iets langer geduurd omdat bleek dat we niet de juiste koffie in huis hadden om de Bluecup optimaal te kunnen gebruiken. De hervulbare capsules werken namelijk het beste met een iets grovere maling, dus de kant-en-klare espresso maling uit de supermarkt bleek iets minders geschikt.

Dat is dan ook gelijk het enige nadeel dat we ervaarden met het gebruik van de Bluecup. We vinden het iniatief namelijk geweldig! Nespresso probeert hun eigen capsules optimaal te recyclen, maar is daarin erg afhankelijk van hoe goed de mensen zelf hun capsules opsparen en in de juiste recyclezakken weer inleveren. Wij hebben zelf ook al vaak genoeg ervaren dat dit niet altijd leuk, of je hier niet altijd de ruimte voor hebt in huis om een zak lekkende koffiecups te bewaren. Daarnaast horen we vaak verhalen van postbodes die weigeren de recyclezakken mee te nemen waardoor ze soms alsnog in de prullenbak belandden. Zonde! Met dit soort kleine initiatieven kun je namelijk als huishouden je steentje bijdragen aan een beter milieu. Maar dat is nu een stuk makkelijker gemaakt dankzij Bluecup.

Hoe gebruik je de Bluecup capsules?

Dankzij de bijgeleverde handleiding is het systeem eigenlijk erg simpel. Je hebt een houder om de herbruikbare capsule in te hangen waardoor je er makkelijk koffie mee in kunt scheppen. Als de gemalen koffie in de capsule zit, pak je een aluminium dekseltje en draai je in een soort pepermolen het dekseltje strak over de capsule heen. Nu is je capsule klaar om gebruik te worden in je Nespresso apparaat. Easy as that! Nadat de koffie is gezet, laat je de capsule even afkoelen (trust us, anders brand je je vingers) en kun je daarna het aluminium dekseltje makkelijk weggooien. De capsule spoel je om en kun je direct weer gebruiken.

MobileMobile

De eerste keer dat wij kant-en-klare maling gebruiken liep de koffie niet goed door in het kopje, waardoor de koffie heel erg waterig werd. Toen bleek dus dat er iets grovere maling nodig is om het systeem goed te laten werken. Dat is misschien een klein nadeel, want we weten niet in hoeverre supermarkten grovere malingen aanbieden van elke soort nepresso of koffie. Gelukkig was daar TechGirl Ellen to the rescue met haar eigen koffiemolen. Hierbij kan je de grofheid van de maling instellen en je eigen bonen malen. Dit werkte perfect!

Alleen maar lof

We vinden Bluecup een supermooi initiatief en een systeem dat goed werkt en zouden dit dan ook zeker aanraden aan iedereen met een Nespresso apparaat die net even dat stapje extra wil zetten voor een beter milieu. En wie wil dat nou niet?!

Dit product is te verkrijgen via Amazon Launchpad. Op Amazon Launchpad worden de nieuwste, meest innovatieve producten aangeboden van revolutionaire gadgets tot smart home producten en van unieke welzijnsproducten tot STEAM-speelgoed. Amazon Launchpad is een programma dat start ups en kleine ondernemers ondersteund door te voorzien in hulpmiddelen, expertise en een wereldwijde infrastructuur, die bijdragen aan het onder de aandacht brengen en leveren van deze producten.

Nespresso capsules
Review: Bluecup – hervulbare Nespresso capsules
Pluspunten
Gebruik je eigen gemalen koffie
Duurzaam
Makkelijk in gebruik
Minder positief
Fijn gemalen koffie werkt minder
9

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.