Avanca Selfie Stick

Review Avanca Selfie Stick

De selfie is een zelfportet, een foto die je van jezelf maakt in de meest vreemde of voor jou belangrijke omstandigheden… Omdat je arm soms te kort is (vooral als er meer mensen op de foto moeten) is er nu de Selfie Stick. Een een-benig statiefje met een klem waar je je telefoon in vast kunt zetten. De meest gangbare modellen passen in de telefoonklem, en deze zitten er goed, stabiel, en stevig in.

Maar als de stick langer is dan je arm, hoe kun je dan nog een foto maken?! Daar is aan gedacht… Avanca heeft ook een bluetooth afstandsbediening uitgebracht, die zowel voor Android als voor iPhones werkt. Je hoeft geen software te installeren voor gebruik. Wel moet je bluetooth aanzetten, zoeken naar nieuwe apparaten, de Avanca afstandsbediening selecteren en verbinden. Daarna zet je je camera aan, en kun je naar hartenlust foto’s van jezelf maken. Eventueel kun je de camerafunctie als snelkoppeling instellen, met iOS knop. Dit vraagt iets meer logisch redeneren van je. Bij de test weigerde de afstandsbediening een enkele keer dienst; dan is het zaak je camera even af te sluiten en opnieuw te starten.

De Selfie Stick is veel gemakkelijker om te gebruiken. Je kunt het uitschuiven naar de gewenste lengte. Het is wat moeilijker om een verticale foto te maken, want wanneer je de camera verticaal probeert te houden, zakt het statiefje te ver door. Wat wel een pluspunt is, is dat je de telefoonhouder er af kunt schroeven en er bijvoorbeeld een go-pro of een andere camera op kunt monteren. Je Nikon Spiegelreflex zou ik er niet op monteren, want hij is wel gebouwd voor de kleinere modellen camera’s.

MobileMobile

Conclusie: Een leuk setje, waar je na het uitpakken, uren plezier van gaat beleven. Voor festivals, feestjes, en natuurlijk voor vakanties is het een leuke aanwinst. Hij past makkelijk in je rugtasje, neemt weinig plek in, en de installatie is niet moeilijk. De funfactor scoort zeker een 10. De prijs van 29,95 voor de Selfie-stick en 24,95 voor de afstandsbediening is misschien wat aan de hoge kant, maar geloof me… dat ben je na 3 minuten vergeten, want je gaat ontzettend veel fun hebben met dit setje!

Update 8 juli bij Bol.com koop je de stick voor 19,95 euro. De bluetooth remote kost daar ook 19,95. En dat scheelt nogal: 15 euro! Het complete setje kost bij de eBayshop nog geen 35 euro.

Kijk voor meer informatie op de website van Avanca.

Fun factor
Simpliciteit
Prijs
8

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.