AGM600 laptop bovenaf

Review: AGM600 van AGON – een gamemuis die eens niet ‘bonkig’ is

Welk artikel je ook maar bedenkt dat met gaming te maken heeft: het heeft altijd iets ‘bonkigs’. Het is alsof het daarmee stoerder is en dus meer voor gamers. Aan de andere kant heb je de andere beweging: de headset met kattenoortjes en de roze mini-lijnen. Zit er iets tussenin? Soms wel. AGM600 van AGON doet een goede gooi. Lees hier onze review!

Je ziet nog steeds wel dat het een gamemuis is, maar het is niet zo’n extreem geval dat ook nog eens van een hele kermis aan lichtjes is voorzien. Hij is echt gemaakt om goed te zijn voor gamers van alle soorten en maten en dat bevalt. Zo past de muis heel fijn in de hand: hoe groot of klein je hand ook is. Daarnaast zitten er tien knoppen op, die allemaal programmeerbaar zijn. Er zit wel wat licht in, maar dat is geen kerstboomverlichting – meer een detail. 

AGM600 laptop

AGON AGM600

De muis gaat volgens maker AOC (het merk achter AGON) wel 80 miljoen kliks mee (qua batterij) en dat geloven we graag. De muis klikt wel redelijk hard; je hoort het klikken op het plastic. Het is wel een vrij hoge klik, wat het niet per se een heel irritant geklik maakt. Met een precisie van 16.000 DPI is het ook nog eens een snelle muis, waardoor je hem inderdaad echt goed kunt gebruiken in de hitte van de virtuele strijd. Er zit zelfs een DPI-knop op waarmee je vier verschillende DPI-standen kunt kiezen, afhankelijk van wat voor type game je speelt. Fan van sniperen? Voor al die stealthy gamers zit er zelfs een sniperknop op die je moet helpen om nog scherper te schieten. 

Die muis mag dan 80 miljoen kliks meegaan, ik ben wel benieuwd hoe het zit met de sidegrips. Mijn ervaring is dat die er door de warmte van mijn handen of gewoon de kwaliteit van de lijm vaak juist wat sneller afvallen. Het is soms maar moeilijk om die er weer goed op te krijgen. Gelukkig voelen die zijgrips van AGM600 heel fijn, net als de rest van de muis. Niet alleen door de vorm, maar ook door het materiaal. De muis is voorzien van een speciale coating om prettiger aan te voelen. Dat is zeker succesvol, helemaal omdat er dus niet echt aparte griprubbers op zitten, maar er gewoon een patroon is aangebracht in het plastic. Dat hele probleem van flubberend rubber is er dus niet. 

AGM600 laptop scrollwiel

Subtiele gamemuis

Waar ik ook erg over te spreken ben, dat is de gevlochten kabel. Dit is inderdaad geen draadloze muis, maar dat is in het geval van gamen alleen maar beter. Met kabel wordt de informatie aanzienlijk sneller doorgegeven en je hoeft er niet tegenaan te lopen dat je batterijen op zijn. Een gevlochten kabel zorgt vaak dat er minder snel knopen ontstaan en het is wat gladder dan een gewone kabel, naast dat het er luxer uitziet. 

Ik heb een tijdje voor mijn werk op kantoor een nogal hysterische Razer-muis gebruikt, waarbij ik vaak opmerkingen kreeg. Op zich hartstikke leuk hoor, maar een iets subtielere muis die wel goede prestaties levert is geen overbodige luxe. Deze muis heeft nog steeds wel iets weg van een gamemuis, zeker met dat licht, maar dat kun je zelf instellen. Bovendien is hij qua vorm zo fijn, dat dit zeker een muis is die weer gewoon meegaat naar kantoor. En dan weer naar huis, want hoewel deze muis natuurlijk prima programma’s als Outlook en Photoshop aankan, is hij wel echt gemaakt voor het hardere muiswerk, namelijk dat van games. 

AGM600 scrollwiel

Dankzij die DPI-knop kun je aan het gamegenre dat je speelt aanpassen hoe hoog die staat en dat maakt dit een muis die heel prettig in gebruik is. Het is vaak een heel gedoe om alles in te stellen en je blijft bij veel muizen toch wel afhankelijk van de software, maar AGM600 komt met zoveel mogelijkheden op de muis zelf, dat je niet steeds in het menu van het apparaatje hoeft te kruipen. En dan heb ik het beste over deze muis nog niet eens verteld: hij kost maar 50 euro.

AGM600 gamemuis
AGM600 laptop bovenaf
Pluspunten
Goede prijs-kwaliteitverhouding
Niet al te overdreven lichtjes
Ligt zeer fijn in kleine en grotere handen
Niet te bonkig
Minder positief
Nog wel dat ouderwetse zwart-rood
Geen draadloze opties
8.5

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.