Proof: deze armcandy meet jouw alcoholgebruik

Cocktails, tropische temperaturen en heel veel zon. We gaan weer richting de zomer en als de afgelopen dagen een voorproefje waren van deze zomer, dan teken ik ervoor. Natuurlijk is het belangrijk om niet te veel alcohol te nuttigen, zeker niet met dat warme weer. I present you: Proof! Deze alcohol tracker meet de hoeveelheid ethanol die via je huid ontsnapt en kan op basis daarvan het alcoholpercentage in je bloed ontdekken.

Het valt totaal niet op wanneer je deze armband draagt, want het ziet eruit als een standaard Fitbit. De armband staat in verbinding met een app op je telefoon. Via deze app kun je continu zien hoeveel alcohol er in je bloed zit. Per seconde geeft de tracker nieuwe gegevens door aan de app. Je kunt in de app limieten instellen, zodat deze aan kan geven wanneer je moet stoppen met het drinken van alcohol. Om de armband te gebruiken moet je verwisselbare cartridges gebruiken die in ieder 12 uur meegaan. Je hoeft het bandje alleen te dragen wanneer je veel gaat drinken.

MobileMobile

Sociale controle

Een leuke feature is dat jij en je vrienden jullie Proof trackers met elkaar kunnen verbinden. Zo kun je iedereens alcoholpercentage bijhouden. Er gaat niets boven een hechte vriendengroep die elkaar in de gaten houdt, want we weten allemaal wat er kan gebeuren bij overmatig alcoholgebruik.

Indiegogo

Het idee is via Indiegogo opgezet, dus je kunt zelf ook een financiële bijdrage doen. In januari is het concept gepresenteerd en in december dit jaar zullen de eerste 500 exemplaren af zijn. Het financiële doel is al bereikt, maar mocht je nog een bijdrage willen doen, dan kan dat hier!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen?

Privacy beleid | Sluiten