Van plan om nieuw meubilair aan te schaffen en benieuwd hoe het in je kamer zal staan? Met de nieuwe iOS-app van Ikea Place kan je virtuele meubels in je kamer plaatsen. Zo koop je nooit meer een te grote tafel of net de verkeerde kleur bank.

IKEA’s app Place was eerder al uitgebracht in Amerika, maar kwam twee weken geleden ook eindelijk naar Nederland. Met de app worden de producten in de juiste schaal in het camerabeeld van je iPhone geplaatst. Place is een van de eerste apps die gebruikmaakt van Apples nieuwe ARKit-systeem voor augmented reality. Dit systeem kan worden gebruikt om virtuele objecten in camerabeelden te verwerken. Dat verwerken moet er natuurlijker uitzien dan voorgaande systemen deden, waarbij je bijvoorbeeld aan Pokémon Go kan denken. ARKit kan dit, omdat het systeem ook rekening houdt met bijvoorbeeld lichtbronnen, waardoor 3D-objecten een dynamische en realistische schaduw krijgen.

Hoe werkt Place dan?

Als je een meubel virtueel wil plaatsen, moet je eerst de vloer scannen. Place toont daarna de meubels die je wil zien op ware schaal in de omgeving. Volgens IKEA kunnen klanten op deze manier ‘ervaren, experimenteren en delen hoe producten bij hen thuis staan, voordat ze overgaan tot een aankoopbesluit’. Erg handig lijkt me, aangezien ik vast niet de enige ben die weleens in de IKEA heeft gestaan zonder precies de afmetingen van mijn kamer te weten. Dat wordt dus verleden tijd als je thuis alvast een aantal meubels uitprobeert in je kamer.

Op dit moment zijn in de app bijna tweeduizend IKEA producten te vinden. Als je in het bezit bent van een iPhone 6S, SE, 7 of de nieuwere modellen iPhone 8 of X, dan kan je Place downloaden en zelf meubels uitproberen in je huis. Ik heb hem al gedownload om mee te spelen (en ik heb niet eens nieuwe meubels nodig). Ga jij hem ook downloaden?

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.