Apple houdt natuurlijk de lippen stijf op elkaar, maar we denken wel het een en ander te weten over de nieuwe iPhone. Sinds 2012 wordt de nieuwe iPhone steeds in september aangekondigd, dus de kans dat dat ook dit jaar gebeurt, is groot. Er zijn vooraf weer een heleboel roddels over de mogelijkheden van dit nieuwe apparaat. We nemen ze met je door.

Aangezien in 2017 iPhone 8 en iPhone X zijn aangekondigd, kun je je afvragen of Apple gaat voor iPhone 9, iPhone 8s of juist een heel andere naam. De verwachting is in ieder geval dat er drie nieuwe iPhones worden aangekondigd, die allemaal vooral geïnspireerd zullen zijn door de wat meer high end iPhone X. Hoewel er wat problemen waren met de Face ID, is de verwachting wel dat deze volop aanwezig is op de nieuwe iPhone, samen met de vingerafdrukscanner.

Hogere prijzen

Gezien de hogere prijs van iPhone X wordt bovendien verwacht dat ook de nieuwe telefoons niet de goedkoopste zullen zijn. Waarschijnlijk wil Apple met een Huawei P20 concurreren, die met zijn verkoopprijs eerder richting 1.000 euro klimt dan 500 euro. Dat gezegd hebbende zal tenminste een van de telefoons naar verwachting juist wel in een wat normalere prijsklasse zitten. Tenminste, dat is de verwachting. Het kan natuurlijk alsnog gebeuren dat Apple maar één telefoon aankondigt, of zelfs nog even helemaal niets.

Hoewel men verwacht dat de veranderingen vooral zullen zitten in de software van de telefoon (dankzij een verwachte grote update van iOS), zijn er ook een paar geruchten over kleuren die onze aandacht hebben. Er wordt gezegd dat de nieuwe telefoons behalve in het saaie space gray en zilver, ook nog in nieuwe kleuren komen: rood, blauw, oranje en zelfs goud. Het gaat dan niet om een soort Koningsdag-knaloranje, maar om een wat mattere variant. Maar toch, eindelijk wat toffe kleuren zodat we niet op dag 1 meteen naar AliExpress gaan voor een nieuwe skin is toch een groot voordeel.

iPhone: nieuw scherm

Een andere grote aanpassing zou zijn dat de telefoons helemaal geen home button meer hebben en de voorkant dus een groot scherm zou zijn. Het gaat mogelijk om een 5,8 inch, 6,5 inch en een 6,1 inch scherm, die allemaal een notch bovenin hebben voor meer schermruimte. Twee van de telefoons zouden een OLED-scherm hebben, terwijl er eentje van een LCD-scherm wordt voorzien. En de grote vraag is: wordt het een curved scherm of blijven we toch naar een plat apparaat kijken?

Het is grappig om te zien hoeveel roddels er zijn, en hoe weinig roddels er eigenlijk gaan over wat de telefoon kan. Er wordt gesproken over een langere batterijduur, over een homeknop die verdwijnt en over hoe de fabrikant van schermen wel recentelijk de mogelijkheid heeft onderzocht om nóg scherpere schermen te kunnen maken. Eigenlijk lezen we maar weinig over wat die telefoon straks dan echt kan en dat heel anders zou zijn dan al die andere telefoons en iPhones. We zullen nog ruim een maand moeten wachten voor we antwoord krijgen, en zelfs dat is niet zeker. Maar dat de iPhone verwacht wordt, mag een understatement worden genoemd. Of het nou een iPhone 9, iPhone 8s, iPhone 11 of iPhone XX is.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met KPN.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.