Razer Hunstman toetsenbord

Pretty in pink: TechGirl test het knalroze Razer Huntsman Quartz toetsenbord

Rond Valentijnsdag introduceerde Razer een nieuwe Quartz Pink line-up: negen pink gaming gadgets, van een muis tot een headset en natuurlijk het prachtige (en dus knalroze!) Huntsman Quartz Opto mechanische toetsenbord. TechGirl Milly wilde al heel lang een mechanisch toetsenbord hebben, dus kwam het heel goed uit dat zij het Razer Huntsman Quartz toetsenbord mocht testen! 

Razendsnel dankzij opto-mechanische switch

In plaats van met traditionele mechanische schakelaars wordt de Huntsman geleverd met hun zogenoemde ‘opto-mechanische switches’, welke optische technologie (infrarode lichtstralen) gebruiken om toetsaanslagen te herkennen. Met een activeringskracht van 45G en een activeringspunt van 1.5mm zit dit toetsenbord net tussen de oranje en gele switches van Razer in. Razendsnel, dus. Maar dan knalroze.

Luid met een hoofdletter L

Jawel, dit ding is luid. Echt luid. Typen op dit toetsenbord produceert best veel lawaai. Misschien een lekker klikkend geluid als je ervan houdt en natuurlijk geen probleem als je je eigen gaming room hebt waar je in alle rust kunt rammen op dit toetsenbord, maar ik moest er best even aan wennen. Gelukkig typ ik niet superlange teksten achter elkaar en heb ik ook geen collega’s naast me zitten, maar als je dat wel hebt is deze roze knaller misschien niet helemaal wat je zoekt.

Het design

“Pink is the new black” zeggen ze niet voor niets. Dit toetsenbord ziet erg vet uit, moet ik zeggen. Ik ben zelf geen pink kind of person, maar het is een stijlvol dingetje. Er is een zeer groot en groeiend aantal niet-mannelijke gamers die dit toetsenbord waarschijnlijk wel zullen waarderen, niet alleen vanwege de kleur maar ook vanwege het duurzame, robuuste ontwerp. Een solide aluminium matte bovenplaat zorgt voor meer stevigheid met een zachte maar stevige aanraking. Zoals we dat inmiddels van Razer gewend zijn, zeker een hoge kwaliteit afwerking.

Chroma verlichting

Het roze ontwerp is gaaf, maar komt pas echt goed tot zijn recht met de geweldige verlichting. Er zijn veel verschillende RGB-lichtpatronen en ze zijn allemaal supermooi. De Razer Synapse 3 is de software voor Razer randapparatuur. Hier kun je meerdere RGB-profielen kiezen en ook het creëren van gecombineerde macro’s is hierdoor mogelijk. Met het geïntegreerde geheugen kun je vijf profielen direct op het toetsenbord opslaan.

Razer Hunstman toetsenbord

Niet compatibel met Mac

Wat wel ontzettend jammer is: Synapse 3 Beta software is niet beschikbaar voor Mac, alleen voor Windows. Ik begrijp wel dat Macs niet gericht zijn op games en daarom minder aandacht krijgen van Razer, maar als programmeur die Mac gebruikt vind ik dit wel teleurstellend. Ik hoop dat er binnenkort een bètaversie van Synapse 3 voor Mac beschikbaar is, hoewel Razer daar zelf niet echt heel duidelijk over is. Je kunt het toetsenbord overigens wel gewoon gebruiken met je Mac, maar wel met slechts één verlichtingsschema.

Conclusie

Dit is een lawaaierig toetsenbord. Maar wél een hele mooie. Leuk om games te spelen en lekker te typen, als je geen mensen in de buurt hebt. De opto-mechanische switches voelen goed aan en reageren supersnel. Het toetsenbord heeft een prachtige design met hoge kwaliteit afwerking. Absoluut een aanrader als je een Windows-gamer bent, of gewoon een kek, roze toetsenbord op je bureau wilt hebben.

Design
8
Robuustheid
8
Compatibility
5.5
Prijs
6.5
7

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.