Postbode, doe je telefoon in je zak!

Post valt niet op magische wijze op je deurmat. Er werken nog steeds dag in, dag uit honderden postbezorgers om te zorgen dat ook de fysieke post (en vooral de brievenbuspakjes!) goed en wel bij ons terechtkomt. PostNL laat die postbezorgers bovendien steeds meer taken uitvoeren, zoals bijvoorbeeld het scannen van pakjes met een mobiele telefoon. Maar, hoe zorg je nou dat je telefoon oké blijft als je door weer en wind post bezorgt? En ook als je geen post bezorgt: hoe houd je je iPhone blij in de kou?

iPhones willen geen koude temperaturen

Apple zegt dat iPhones gemaakt zijn om te opereren in temperaturen boven nul, maar helaas, die temperatuur is het niet altijd. Vooral als je een wat oudere iPhone hebt, loop je nog wel eens tegen problemen aan. Dat de batterij ineens heel snel op is, of dat hij ineens uitgaat, dat je problemen krijgt met het display en zelfs dat het glas spontaan begint te barsten. Ja, iPhone is niet bepaald een ijsphone.

Het is trouwens niet alleen een probleem voor iPhones hoor, als het koud wordt. De lithium-batterijen die de meeste smartphones hebben, kampen vaker met die problematiek. Erg vervelend natuurlijk, want het is in Nederland in de winter doorgaans meer dan eens onder nul. En het is zelfs bij koude temperaturen boven nul dat de batterij kuren heeft. Wat je daaraan kunt doen, dat lijkt simpel: stop de telefoon in je warme zak. Maar, er is meer. Dit zijn de tips voor de smartphone in de kou:

Tips

1. Doe je telefoon uit. Dat is een tip die niet zo leuk is, want je wil natuurlijk je telefoon altijd aan hebben. Heb je echter grote problemen, dan kun je hem beter uitzetten. Als postbode kun je dan eventueel de barcodes op de foto zetten met een fotocamera, die vaak wat beter tegen koudere temperaturen zijn bestand.

MobileMobile

2. Laad hem niet op. Je kunt het beste je telefoon opladen als hij al een tijdje op een fijne kamertemperatuur is geweest. Doe je het in de kou, dan kun je daarmee voor blijvende schade zorgen.

3. Ja, we blijven erbij: stop hem in je zak, doe hem op een plek die warm, vochtvrij en veilig is.

Wist je dat er zelfs speciale hoesjes zijn voor iPhones die de kou moeten trotseren? Ze zijn er van ClimateCase en Burton.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.