OnePlus 7 Pro pop-up camera

Pop-up camera van OnePlus 7 Pro, Oppo Reno en Asus ZenFone 6

Op zoek naar een smartphone met pop-up camera? We schreven al een deel over het design, gebruiksgemak en de camerakwaliteit. In onderstaand artikel lees je onze mening over de Geluidskwaliteit, Batterij, Prijs en Conclusie van de OnePlus 7 Pro, de Oppo Reno en de Asus ZenFone 6.

Geluidskwaliteit

De geluidskwaliteit van de telefoons is prima, alhoewel er wel duidelijk verschillen zitten in frequentierange en warmte van het geluid. Ik heb hier geen meetinstrument voor gebruikt om te toetsen welke van de drie nou het hoogst (en laagst) in geluidsfrequentie kon bereiken, maar op het ‘blote oor’ merkte ik dit op:

De Asus ZenFone 6 vond ik de minst goede geluidskwaliteit hebben. Je hoort een soort waasje over het geluid heen en het lijkt daarbij alsof hij net beperkt wordt om die allerhoogste tonen eruit te gooien. In deze vergelijking is het wel de telefoon die de meeste decibels kan produceren, dus als je graag naar hard geluid luistert, dan is dit jouw beste optie.

Bij een flinke hardstyle remix bleek vooral de OnePlus 7 Pro het geluid goed vol weer te geven en de bas het best tot zijn recht te laten komen. Ook bij ‘Bring me to Life’ (Evanescence) klonk de muziek lekker, maar leken hoge tonen er nét niet zo hoog uit te komen als ik wel eens heb gehoord bij dit nummer. Bij het sopraan-nummer Maria Wiegenlied (van Genia Kühmeier) was dit dan weer wel het geval, dus wellicht heeft het iets met de driver te maken in de behuizing.

Oppo Reno, OnePlus 7 Pro en Asus ZenFone 6

Batterij

Ik test de toestellen gelijktijdig momenteel, maar een volledig beeld heb ik nog niet helemaal. Dat zal ik in deze review aanvullen zodra ik het met volledigheid durf vast te stellen.

Op papier biedt de Oppo Reno in ieder geval het minste van de drie met ‘slechts’ 3765mAh aan capaciteit. Vroeger zouden we er een moord voor doen, maar tja, met ons steeds groter wordende energiebehoefte… De OnePlus biedt net even meer met 4000 mAh. Alleraardigst is dat je zijn batterij in 20 minuten voor 50% kunt opladen. Ultra handig als je ’s ochtends tot de ontdekking komt dat je nog snel even moet bijladen.

De Asus ZenFone 6 overklast ze allebei en biedt in dat opzicht een monsterlijke 5000 mAh batterij: genoeg om 2 dagen semi-intensief mee aan de slag te gaan voor opnieuw te moeten worden opgeladen. Fanatieke gamers zullen hem vast eerder aan de lader moeten leggen, maar come on; impressive is ie!

Prijs

Deze pop-up camera telefoons komen in veel verschillende prijsvarianten op de markt. Wat opvalt is dat Oppo de goedkoopste oplossing biedt voor het aantal RAM en opslagvermogen. Het bedrijf biedt daarentegen maar één extra optie die direct driehonderd euro duurder uitvalt. In dat opzicht bieden Asus en OnePlus meer opties, waarbij Asus duidelijk de meer betaalbare is van de twee.

OnePlus 7 Pro:
OnePlus 7 = €559,- // RAM: 6GB // opslag: 128GB
OnePlus 7 = €609,- // RAM: 8GB // opslag: 256GB
OnePlus 7 Pro = €709,- // RAM: 6GB // opslag: 128GB
OnePlus 7 Pro = €759,- // RAM: 8GB // opslag: 256GB
OnePlus 7 Pro = €829,- // RAM: 12GB // opslag: 256GB

Oppo Reno:
Oppo Reno = €499,- // RAM: 6GB // opslag: 256GB
Oppo Reno 10x Zoom = €799,- // RAM: 8GB // opslag: 256GB // Uitbreidbaar geheugen

Asus ZenFone 6:
ZenFone 6 = €499,99 // 6GB RAM // opslag: 64GB
ZenFone 6 = €559,99 // 6GB RAM // opslag: 128GB
ZenFone 6 = €599,99 // 8GB RAM // opslag: 256GB

Conclusie

Ik blijf het herhalen: over smaak valt niet te twisten. De één houdt van blauw en de ander totaal niet. Het is een kwestie van smaak en dat geldt voor alle hierboven beschreven specs. Ben je op zoek naar een esthetisch mooi toestel, dan zal de Oppo Reno wellicht het meest in de smaak vallen bij jou. Ben je een fervent gamer, dan ben je zowel bij Asus als bij OnePlus aan het goede adres. Bij de ZenFone 6 heb je waarschijnlijk wat meer tijd nodig om te wennen aan de interface, dan bij de 7 Pro. Anderzijds biedt de ZenFone 6 wel weer de bijzondere pop-up camera (Flip) waarmee je 180 graden foto’s kunt maken.

Aan jou de keuze! Hopelijk helpt bovenstaande jou in je smartphone zoektocht 😉

PS: heb je onze mening over het Design, Gebruiksgemak en de Camerakwaliteit al gelezen? Die lees je hier.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.