De afgelopen weken hebben we tropische temperaturen gehad met vorige week zelfs een hittegolf! Grote kans dat het in jouw huis ook mega warm is… Hopelijk heb je op tijd een ventilator of airco gekocht, want in de meeste winkels zijn ze inmiddels uitverkocht. Ben je te laat? Dan is de plafondventilator zeker wat voor jou!

Optimale hitteverdeling

Doordat ze aan het plafond zitten, is de hitteverdeling door de hele ruimte optimaal. De plafondventilator heeft hierdoor de grootste koelfactor van alle typen ventilatoren. Bijkomend voordeel is dat dit type ventilator vaak ook ingebouwde verlichting heeft. Daardoor kunnen ze het hele jaar blijven hangen en staan ze ook niet in de weg.

Zuinig en stil alternatief

Plafondventilatoren maken met maximaal 48 decibel relatief weinig geluid. Ter vergelijking: 50 decibel staat gelijk aan zacht geroezemoes. Normale ventilatoren worden onder de 50 decibel extra stil genoemd. Daarnaast is een plafondventilator een stuk energiezuiniger en helpt de ventilator tegen muggen.

Nog leuker: een slimme plafondventilator

Sinds 2016 ligt hij al in de winkel: The Signal. Deze smart ventilator is volledig compatibel met de Apple HomeKit, Alexa en Google Home. Hij kan met spraak bediend worden, maar ook gewoon met je smartphone. Zo kun je op afstand het ingebouwde licht dimmen, aan- of uitzetten.

Eigen scenario’s instellen

Natuurlijk is ook de ventilatie helemaal naar eigen smaak in te stellen. Daarnaast kun je ‘scenes’ aanmaken, bijvoorbeeld voor het slapen gaan wanneer de ventilatie zacht wordt gezet en het licht gedimd wordt. Een ‘goodbye’ scene zorgt ervoor dat de lichten en de ventilator uitgeschakeld worden. Je kunt de scenes activeren binnen de app van het homesysteem of aan de spraakassistent vragen om ze te activeren.

The Signal plafondventilator wordt in verschillende afwerkingen uitgebracht, elk voorzien van een roestvrijstalen behuizing. De plafondventilator is onder andere te koop bij Amazon voor een prijs van 297 dollar.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.