TechGirl test: een slimme 'Cinema Projector' voor thuis

De bioscoop-experience! Philips Hue Play Gradient Lightstrip en Sync Box

Als TechGirl Stephanie een film kijkt, vindt ze het heerlijk om hier helemaal in op te gaan. Lampen uit, volume op standje maximaal zodat ze helemaal ‘in’ de film kan duiken! En na haar laatste aankoop is deze bioscoop-experience helemaal optimaal, want ze gaat tegenwoordig voor de ‘scene optimalisation’ met haar Philips Hue Play Gradient Lightstrip achter haar tv en de sync box! Hoe het werkt? En waarom ze er zo dolgelukkig van wordt? In dit artikel lees je er alles over.

Philips Hue Play Gradient Lightstrip of Ambilight? 

Ambilight zegt je waarschijnlijk wel iets. Het is een bepaalde techniek die ervoor zorgt dat licht achter jouw televisie zorgt voor meer sfeer en een intensere kijkervaring. Ambilight projecteert het licht op de muur achter jouw televisie en dan niet zomaar één kleur maar aangepaste kleuren. Ambilight past zich namelijk aan op basis van de beelden die jij bekijkt op jouw televisie. De kleuren van jouw televisiescherm lopen als het ware door op de muur achter de televisie, wat zorgt voor een intensere beleving. Niet iedere TV is uitgerust met Ambilight, die van mijn bijvoorbeeld ook niet. Gelukkig is daar tegenwoordig een oplossing voor: de Philips Hue Play Gradient Lightstrip. Deze ‘slimme’ LED-strip monteer je achter jouw tv voor een kleurrijk lichteffect. Je koppelt ‘m via een Hue Sync Box en een Hue Bridge met jouw televisie, waarna de kleuren van jouw beeld worden geprojecteerd op de muur achter het scherm! 

Wat kun je met de Hue Play Gradient Lightstrip? 

Ik heb een redelijk grote TV en daarom gekozen voor een Lightstrip van 3 meter. Deze monteer je middels klemmetjes achter je televisie en koppel je aan je tv door de Hue Sync Box. Je hebt dus beide nodig voor de totale bioscoop experience. Door de strip achter jouw televisie te monteren en de synchroniseren ga je volledig op in de film die je kijkt of bijvoorbeeld de muziek die je luistert of de game die je speelt. De lampen ‘dansen’ mee op de beat wanneer je muziek afspeelt en de volledige surroundverlichting maakt zelfs het kijken van een tv programma prettiger omdat je meer ‘achtergrond-licht’ hebt. 

Heb ik de Hue Sync Box nodig?

Wil je de Gradient Light Strip enkel gebruiken als extra verlichting? Dan heb je de syncbox niet nodig. Je kunt de Light Strip dan onder een kast of plank monteren om zo te genieten van de verlichting. Wil je echter de totale experience dan heb je de Hue Sync Box nodig. Hiermee koppel je de verlichting aan elkaar. Ik heb alleen maar Hue lampen in huis en heb dus zowel staande lampen als de Light Strip gekoppeld aan de televisie. Speel ik een film af of muziek, dan gaat de verlichting mee op de beat of met de scenes die ik in beeld zie. Speel ik muziek af dan kan ik kiezen hoe ‘hard’ de verlichting wisselt op de beat. Ik kan de intensiteit verhogen of verlagen. De kleuren knallen door de woonkamer, een discotheek in huis noem ik het maar…

Kijk ik een film of een serie, dan gaat de light strip mee met de kleuren van het beeldscherm. Naast mijn televisie staan twee staande lampen met Philips Hue. Stel ik kijk naar een beeld waar aan de rechterkant de zee is en aan de linkerkant een strand, dan zijn de lampen aan de rechterkant blauw en aan de linkerkant wit/geel. De kleuren lopen prachtig in elkaar over. Ook hierbij kan ik instellen hoe ‘snel’ de kleuren wisselen. Snelle wisselingen of langzame wisselingen verzorgen een snel en heftig beeld of een rustigere achtergrond. 

De Sync Box werkt via de Hue Bridge die alles aan internet ‘linkt’ zodat ik ‘m kan besturen via de Hue app op mijn telefoon. Maar ook via Alexa en via Siri is de verlichting te besturen. Al met al een aankoop waar ik erg blij van word, vooral omdat de kleuren ‘echt’ sfeer brengen in huis. Goedkoop is de volledige set niet, je kijkt naar meer dan €500. Maar daarmee maak je wel van iedere televisie een ‘Ambilight’ en kun je genieten van de mooiste felle kleuren vanaf jouw luie stoel! 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.