Film kijken

5 redenen om Pathé Thuis te nemen

Netflix uitgespeeld? Niets nieuws meer op Videoland te bekennen? Kent Disney+ geen geheimen meer voor je en heb je ook het complete aanbod op Prime Video al tien keer doorgelopen? Dan zit er nog maar één ding op…. breien. Of eens het aanbod van Pathé Thuis induiken!

In de wereld van de streamingsdiensten is Pathé Thuis een beetje een ondergeschoven kindje. En dat snappen we wel: waar je bij onder andere Netflix en Prime Video maandelijks betaalt en het hele aanbod kunt zien, betaal je bij Pathé Thuis per film. Desalniettemin zitten er aardig wat pluspunten aan deze streamingsdienst van eigen bodem, dus TechGirl Susan zet de vijf beste redenen om Pathé Thuis te nemen op een rij.

1. Altijd de beste films, overal

Het aanbod van Pathé Thuis loopt (zo goed als) gelijk aan het aanbod in de bioscoop. Dat betekent dat je thuis dezelfde pareltjes op je tv-scherm hebt als op het witte doek. Niet meer wachten tot die ene film eindelijk op Netflix verschijnt, maar meteen kopen – en kijken. En… Pathé Thuis is beschikbaar op je laptop, Smart TV, Xbox One, PlayStation, Apple TV, Android TV, tablet en mobiel. Je kunt zelfs een film starten en streamen naar een groter scherm – bijvoorbeeld die van je beamer of XL-televisie.

2. Alleen betalen voor wat je kijkt

Oké, in coronatijd is het misschien iets minder makkelijk voor te stellen, maar wat als je een hele maand zo druk bent dat je amper Netflix kijkt? In dat geval gaat er gewoon € 7,99, € 10,99 of € 13,99 van je rekening af, ook al heb je het rood/zwarte opstartscherm niet eens gezien. Bij Pathé Thuis betaal je alleen voor wat je kijkt, gemakkelijk via iDeal, PayPal of creditcard. Ben je de hele maand druk (bijvoorbeeld met breien) en kijk je geen enkele film, dan betaal je dus niets.

3. Geen abonnementskosten

Naast dat je alleen betaalt voor wat je kijkt, zijn de kosten verder… nul. Geen abonnementskosten, geen ‘basispakket’, niets. Je kijkt niet, je betaalt niet. Simple as that.

4. Grotere kans op succes

Een gesprek dat maar zo plaats kan vinden tussen jou en je lief:
“Welke film wil je kijken?”
– “Die ene met Leonardo DiCaprio”
“Even zoeken op Google. O ja, die. Nee, staat niet op Netflix.”
– “Die andere dan?”
“Nee, die ook niet.”
– “En die ándere andere?”
“Nope, ook niet beschikbaar.”

Zo zijn er in menig huishouden uren en uren gespendeerd aan het zoeken naar de juiste film, inclusief de bijbehorende “nou, zoek jij dan eens iets uit”-discussies. Omdat Pathé Thuis een aanbod heeft dat vrijwel gelijk staat aan de bioscoop, is de kans dat “die ene met Leonardo DiCaprio” beschikbaar is veel groter dan op Netflix. Het enige nadeel: Pathé Thuis bevat alleen films, geen series. Ben je meer van het bingewatchen van een compleet seizoen, dan heb je aan Pathé Thuis dus niet zoveel.

5. Af en toe een film met korting

Leuk hoor, dat enórme Netflix-aanbod, maar jij en ik weten allebei dat we geregeld veel te lang aan het scrollen zijn om een goede film te vinden. Zo nu en dan verschijnt er in de inbox van ondergetekende een mail van Pathé: kijk film X, alleen vandaag en morgen voor € 0,99! Bam, meteen een invulling van de avond bekend. Handig, toch? ’s Avonds zit ik dan met een bak popcorn op schoot op de bank, start Pathé Thuis op en binnen en minuut rollen de opening credits al over het scherm. Heerlijk.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.