Het is enorm naar als je denkt dat je partner vreemdgaat. Ga je nu wel of niet zijn telefoon controleren (doe maar niet!)? Het kan altijd erger, namelijk wanneer de hele wereld kan zien dat jouw lief het iets te gezellig heeft met iemand anders. Het overkwam een man uit Peru, die zijn overspelige geliefde betrapte op Google Maps.

Ja, Google Maps was het medium waardoor de vrouw op een soort van heterdaad werd betrapt. Niet dat een Google-medewerker heeft besloten om een volg-je-potentieel-vreemdgaande-lief-optie in Google Maps te bouwen. Dit is gelukkig een situatie die niet vaak voorkomt. Wat er is gebeurd? Nou, het volgende.

Een route via Maps

Als vreemdganger heb je niet altijd geld voor een hotel, dus dan ben je met je minnaar buiten. Op een bankje. Terwijl hij met zijn hoofd in je schoot ligt. Een nietsvermoedende man uit de hoofdstad Lima wilde zijn route in Maps uitstippelen, toen hij werd geconfronteerd met een Streetview-beeld waarop hij een vrouw zag in wel heel bekende kleren. Echter was de man waarmee ze zat te knuffelen de verkeerde.

De nieuwssite La Cronica schrijft dat de betrapte vrouw na confrontatie door haar man, direct toegaf een affaire te hebben gehad. Daarop is het stel gescheiden. Of de vrouw nu samen is met de man waarvan ze zo innig het hoofd aan het strelen is, dat is niet bekend. Maar, die arme man die gewoon zijn route in Maps wilde berekenen, die heeft wat mij betreft wel een ritje in een Streetview-auto verdient, toch?

Niet alleen met auto’s gemaakt

Wat trouwens zo tof is aan Google Maps, is dat het niet alleen wordt samengesteld door de vele Streetview-auto’s. Er komen satellieten bij kijken, databases van bijvoorbeeld Amerikaanse organisaties die bossen en parken vastleggen en jij bent er ook nog. Ja, jij en ik zorgen er ook voor dat Google Maps kan werken: door onze locaties te delen weet Google bijvoorbeeld dat je langzaam rijdt en dat er waarschijnlijk file staat. Tel daar de andere mensen bij op die ook hun locatie delen en in je file staan, en Google Maps kan de file vaststellen en een alternatieve route bedenken. Tof toch? Wil je nog meer doen met Google Maps, dan zou je eens kunnen onderzoeken of het Local Guide-schap iets voor jou is.

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.