opporeno2header

Oppo Reno2 is wat Oppo Reno had moeten zijn

Waar we een half jaar geleden nog meldden dat de Oppo Reno was aangekondigd, is het nu alweer tijd voor opvolger Reno2 en Reno2 Z. TechGirl Jenny heeft de Reno2 even flink kunnen testen en het toestel blijkt niet verkeerd, maar tegelijkertijd meet het zich zeker niet met de high end-toestellen die ook dubbel zoveel kosten.

Dat is natuurlijk logisch, maar dat is wel goed om je te realiseren. Het voordeel van de Reno2 is dat hij maar 499 euro kost. Oppo zet enorm in op de camera’s, dus die hebben we flink onder de loep genomen. De telefoon is uitgerust met maar liefst vier camera’s op de achterkant. De hoofdcamera is 48 megapixel en met behulp van de andere camera’s kun je ook echt wel een heleboel verschillende type foto’s maken.

Groothoeklens

Ik ben altijd een groot fan van de groothoeklens en die is ook aanwezig. Op zich doet hij waarvoor hij gemaakt is, maar het valt me wel op dat zodra je een foto met groothoek neemt, of juist enorm ingezoomd, de kleuren veranderen. Ook zijn niet alle foto’s overal even scherp. Toen we de kans kregen om de nachtmodus van het apparaat uit te testen in een donkere ruimte, viel me ook op dat de camera’s niet altijd zo stevig in hun schoenen staan. Je kunt zeker wel een mooie foto maken, maar meestal is de eerste foto die je maakt toch net even minder. Zeker als je -zoals bij een nachtfoto- toch vrij lang moet stilstaan, dan is het best moeilijk om een goede foto te schieten zonder dat deze ‘bibbert’.

Niet dat je er totaal geen foto’s mee kunt maken hoor, de foto’s onderaan dit artikel laten zien dat de Oppo Reno2 echt niet slecht is. De portretmodus doet het goed, hij maakt prima selfies en hij weet vooral in de gewone modus echt krachtige foto’s te maken met veel kleur. Als je het leuk vindt om af en toe een foto te schieten en niet per se half-professionele foto’s wilt maken op je vakantie, dan is de Reno2 een heerlijk toestel om in je zak te hebben. 

Oppo Reno2

Waar de Oppo Reno2 in uitblinkt, dat zijn de macro-foto’s. Hij weet heel gemakkelijk te spotten wat je precies probeert te fotograferen en maakt hier een goede foto van. Let wel op dat je niet helemaal in het object gaat zitten met je lens, want er moet wel een afstand van 2,5 centimeter zijn. Het resultaat is echt niet verkeerd. En dat geldt eigenlijk voor de camera’s in het algemeen. Ze zijn niet zo goed als die van high end-telefoons (maar dat mag je ook niet verwachten), maar ze zijn wel veel beter dan die van de eerste Reno en andere telefoons in zijn prijsklasse. Eigenlijk zou het een geweldige Reno zijn geweest, terwijl je nu waarschijnlijk een beetje bedrogen uitkomt als je al een Reno hebt gekocht.

Ik vind hem ook qua design mooier dan de eerste Reno2. Hij heeft net een wat luxere uitstraling, komt in een funky blauw kleurtje en ligt lekker in de hand. De telefoon is van glanzend glas, dus je ziet er wel wat vingerafdrukken op, maar al met al heeft de Reno2 een fijne, luxe uitstraling. Het OLED-scherm draagt daaraan bij, omdat het levendige kleuren laat zien. Ik blijf het ‘haaienvinnetje’ grappig vinden, dat je heel zachtjes hoort uitschuiven wanneer je de telefoon wilt gebruiken voor een selfie. 

Android 9

Wat ik prijzenswaardig vind aan de Reno2, dat is dat hij niet alleen maar is verbeterd op het gebied van camera’s, wat een beetje hét ding is onder smartphoneleveranciers. Hij heeft ook een veel betere processor en een werkgeheugen van 8GB. Het is daardoor een snellere telefoon dan zijn voorganger. Het is alleen zo jammer dat hij van Android 9 is voorzien, en niet van Android 10 dat wel al beschikbaar is. Hierdoor is de kans dat de telefoon minder lang ondersteund wordt groter, al heeft Oppo wel aangegeven de telefoons drie jaar worden ondersteund. 

De batterij is 4000 mAh en daar kom je de dag wel mee door. Sowieso kun je de dag prima doorkomen met Reno2, want het is een toestel dat op zich in alle gemakken voorziet. Zeker als je niet per se ultra-professionele foto’s wil maken, maar gewoon af en toe een mooie snapshot, dan is de Reno2 een enorm veelzijdige telefoon die je nog zal verbazen. Kijk maar:

opporeno2header
Oppo Reno2
Pluspunten
Minder positief
7.6

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.