Online schutting kopen? Hier moet je op letten!

Online schutting kopen? Hier moet je op letten!

Wil je online een schutting kopen, dan zijn er wat zaken waar je over na moet denken. Denk bijvoorbeeld aan wat voor soort tuinafscheiding je wil, maar ook aan het materiaal dat je wil gebruiken. In dit artikel lees je waar je moet op letten als je online een schutting koopt!

Sinds de lockdown heeft ‘t online aankopen doen een vlucht genomen. Natuurlijk was het al populair om via internet te bestellen, maar dan praat je over ‘kleine zaken’ zoals kleding, baby-artikelen of boeken. Als je het hebt over het online kopen van een tuinafscheiding (zoals een tuinhek metaal of een schutting), dan hoor je daar wat minder over. Grote zaken schrikken dan toch wat meer af. En dat is zonde én onnodig, want het is heel makkelijk om via het internet je tuinafscheiding samen te stellen en aan te schaffen. 

Het voordeel is zelfs dat je schutting helemaal naar wens én op maat geleverd wordt. Of je haalt je bestelling op, dat kan natuurlijk ook. Je kiest er vervolgens voor of je je schutting zelf wil plaatsen of dat je dat wil laten doen door een professioneel montageteam. 

5x waar je op moet letten als je online een schutting koopt 

 • Waarom wil je een schutting?
  Vind je privacy belangrijk? Is het uit veiligheidsredenen of wil je ‘t meer als tuinafzetting voor huisdieren? Denk na over deze zaken en maak op basis hiervan je keuze. 
 • Van welk materiaal wil je de schutting?
  Ga je voor de ‘klassieke’ hout beton schutting of kies je een metalen tuinhek inclusief dubbelstaafs hekwerk? Het is maar net waar jij behoefte aan hebt. Dit heeft ook te maken met de reden waarom je een schutting wil. Bij een speeltuin ga je natuurlijk voor iets ‘transparants’, maar stevigs, zoals een metalen tuinhek.
 • Hoe is de prijs-kwaliteitsverhouding?
  Natuurlijk wil je een ‘goedkope’ schutting, maar besef je wel dat kwaliteit juist erg belangrijk is bij dit soort aankopen. Je doet er immers jaren mee en hier is goedkoop vaak duurkoop. Bekijk dus vooral de prijs-kwaliteitsverhouding, daar kun je veel meer mee. Het is nou eenmaal een investering en die kun je beter goed doen! 
 • Check de online reviews
  Bekijk ook vooral wat anderen zeggen over de online winkel waar jij je schutting wil kopen. Zijn er veel reviews die voornamelijk positief zijn, dan zit dat natuurlijk wel goed!
 • Hoe zit het met levering en (optioneel) plaatsen?

Check hoe het zit met de levering (of afhaalmogelijkheden) en eventueel plaatsing van je schutting of hekwerk. Kan plaatsing via de leverende partij worden gedaan, dan is dat natuurlijk mooi meegenomen. Die kennen immers al het eigen materiaal én hoe ze ermee om moeten gaan. 

MobileMobile

Dit waren vijf zaken waar je op kunt letten als je online een schutting of hekwerk aanschaft. Natuurlijk is het ook belangrijk dat je zelf goed alle maten opmeet, zodat je de juiste afmeting en formaat schutting online bestelt.

Heb je aanvullingen, laat het dan vooral weten in de comments!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Tuinafscheiding.nl.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.