OnePlus Nord CE 2 thumb

OnePlus Nord CE 2 review: prima toestel voor een lager budget

OnePlus was altijd een merk dat heel erg zijn eigen weg ging. Het luisterde veel naar wat de community wilde, had echt een eigen karakter en dat zag je terug in de telefoons. Inmiddels duikt OnePlus steeds dieper in moederbedrijf Oppo en dat is duidelijk merkbaar. Ook in het nieuwe toestel OnePlus Nord CE 2. Het is een prima toestel voor een lager budget, maar is het ook spannend? Zeker niet.

OnePlus Nord is typisch een toestellijn die ik aanraad als mensen vragen: ‘weet je nog een goed budgettoestel?’ Een vraag die regelmatig wordt gesteld, want veel mensen letten toch wat meer op de centjes. De vraag is alleen, zou ik die OnePlus Nord CE 2 net zo enthousiast aanraden? Op zich is het een prima toestel, maar ik vind de verschillen met de gewone OnePlus Nord CE erg klein. Hierdoor zou ik een ieder eerder de laatstgenoemde aanraden. De OnePlus Nord CE kost momenteel namelijk €299 en de OnePlus Nord CE 2 €349.

OnePlus Nord CE 2 voorkant

OnePlus Nord CE 2

Wat zijn de verschillen en wat kan OnePlus Nord CE 2 precies? Een heleboel. Het toestel, waarbij CE staat voor Core Edition, doet wat het geweldige toestel OnePlus Nord doet en vereenvoudigt dit om de smartphone nog goedkoper te maken. Dat betekent bijvoorbeeld een plastic behuizing. Ik stoor me daar niet zo aan, want het maakt het toestel ook lekker licht: 173 gram. Hij ligt ook lekker in de hand.

Het scherm is 6,43 inch en heeft een verversingssnelheid van 90 Hz. De full-hd-resolutie is mooi en de helderheid is ook vrij hoog. Hierdoor kun je bijvoorbeeld goed foto’s op Instagram bekijken of de foto’s die je zelf hebt gemaakt. Sowieso is de hele ervaring van deze telefoon erg prettig: soepel, vrij snel en alles wat de gemiddelde mens op een telefoon doet kan prima met OnePlus Nord CE 2. Wel moet je het doen met Android 11, want het nieuwe Android 12 staat nog niet op deze telefoon (dat komt pas over een half jaar). Qua updates wordt deze telefoon drie jaar ondersteund met beveiligingsupdates. 

OnePlus Nord CE 2 lader

Trip down memory lane

Het toestel heeft niet de allerbeste processor, namelijk MediaTek Dimensity 900, maar hij werkt in combinatie met de OnePlus-hardware en software echt goed. Het geheugen is met 128GB prima in orde, maar voel je de behoefte om dit uit te breiden, dan behoort dat tot de mogelijkheden. Sowieso is dit toestel een kleine trip down memory lane: er zit zelfs een 3,5mm audiojack op waarmee je een koptelefoon kunt aansluiten.

MobileMobile

Helaas is die trip down memory lane niet op alle vlakken even geslaagd. Ik vind de camera’s van de high end OnePlus-telefoons vaak wat tegenvallen en dat geldt ook voor die van de goedkopere toestellen. Sommige dingen kan hij heel goed vastleggen, maar dat heeft vaker te maken met het geluk van perfect licht en rustige omstandigheden. Even snel een kiekje schieten valt vaak toch een beetje tegen. De selfiecamera is wel erg goed met 16 megapixel, maar de 64 megapixel hoofdcamera en de 8 megapixel-groothoeklens gecombineerd met een 2 megapixel macrocamera doen het toch niet helemaal voor mij. Dit heeft denk ik ook te maken met de software. Foto’s springen er niet uit, zeker niet als het schemerig wordt.

OnePlus Nord CE 2 camera

Snelladen

Dus ja, ik zou deze telefoon wel aanraden aan mensen die niet zo gefocust zijn op fotografie. Het besturingssysteem van OnePlus (de Oxygen-variant van Android) is nog steeds heel prettig, duidelijk en ook wel aanpasbaar, waardoor je dit toestel gemakkelijk in gebruik neemt. Is hij leeg, dan kun je hem ook nog eens heel snel opladen, want hij kan snelladen met de SuperVOOC-lader van 65 Watt. Binnen een half uur is hij opgeladen en dan kun je weer een dag vooruit. Dat is echt fantastisch, want hierdoor ben je minder snel geneigd om de telefoon een hele nacht aan de lader te leggen. 

Uiteraard kun je voor 350 euro niet het neusje van de zalm verwachten, maar ik zou toch eerder gaan voor de OnePlus Nord CE dan deze nieuwe variant. Het verschil zit hem bijvoorbeeld in de aanwezigheid van een macrocamera, maar die is niet zo best. Wel is het snelladen een groot voordeel. Mocht he dus iemand zijn die zijn telefoon volop gebruikt, dan kun je misschien toch beter die vijftig euro meer neertellen voor deze nieuwere telefoon. Uiteindelijk kun je heel tevreden zijn met dit toestel, maar vooral als je geen grote fan van fotograferen bent.

OnePlus Nord CE 2 achterkant
OnePlus Nord CE 2 thumb
Pluspunten
Soepel in gebruik
Snelladen is écht snel
Fijngeprijsd
Minder positief
Camera's vallen tegen
7

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.