De OnePlus 6T werd aangekondigd met vooral de belofte dat het een telefoon zou zijn die net zo goed is als de rest, maar minder kost. Dat wilden we natuurlijk maar al te graag testen, want als we geld kunnen besparen om vervolgens weer aan andere tech uit te geven, dan doen we dat graag.

De OnePlus 6T is een telefoon die niet direct heel erg opvalt in design. Het model dat wij voor deze recensie gebruiken is een exemplaar met een matzwarte achterkant, waardoor hij niet zo glibberig aanvoelt of hard klinkt op een glazen tafel. Overigens had ik bij de presentatie een glimmende variant in mijn handen, en die zat binnen de kortste keren onder de vingerafdrukken. Dus als ik je iets mag aanraden dan is het de matte variant, of natuurlijk een hoesje.

Lijkt een beetje op…

De OnePlus 6T laat zich wat mij betreft in uiterlijk goed vergelijken met de Huawei P20 Pro. Vooral van de voorkant zijn de twee eigenlijk alleen uit elkaar te houden omdat de P20 een knop onderin het scherm heeft. De OnePlus 6T heeft namelijk ook een notch, zodat er naast de camera in het scherm nog extra ruimte is voor icoontjes en je dus een langer scherm hebt. De schermgrootte is 6,4 inch en het is een AMOLED-scherm (Full HD+), waardoor je goed heldere kleuren ziet.

Dat zie je natuurlijk het beste als je de telefoon pakt om foto’s te maken van kleurrijke dingen. Iets wat ik graag doe met een OnePlus, omdat die aanzienlijk warmere foto’s maakt dan mijn Huawei. Dat komt waarschijnlijk omdat de Huawei vooral erg voor scherpte gaat, terwijl OnePlus meer op diepte geënt is. Het apparaat maakt geweldige foto’s dankzij de dualcam van 16 en 20 megapixel, maar ook de selfiecamera mag er zijn met 16 megapixel. Ik heb er erg sfeervolle foto’s mee kunnen maken, van bijvoorbeeld mijn kerstboom.

Mag wel iets minder flitsend

Waar ik wel mee worstelde, is de flitser. Elke keer als ik die uit tikte, dan ging hij toch weer aan. Soms deed hij het een keer wel goed, maar vervolgens schoot hij toch weer over op de flitser. Erg vervelend, want ik bepaal toch echt liever zelf of een foto meer licht nodig heeft. Mocht je trouwens heel veel foto’s kwijt willen op het apparaat, vrees niet: de goedkoopste variant heeft 128GB opslag, maar ze zijn er ook in 256GB als je meer nodig hebt.

Ik zou ze snel op Drive zetten en van deze Android-telefoon af halen, want de batterijduur laat te wensen over. Er zit een batterij in van slechts 3.700 mAh, wat op zich voor het geld dat het apparaat kost niet heel weinig is, maar waarschijnlijk wel voor wat je er allemaal mee doet. De batterij gaat natuurlijk wat harder als je veel in gaming modus zit. Nu kost gamen een smartphone natuurlijk sowieso wat meer moeite dan de simpelere taken, maar er is ook echt een gaming modus waardoor het apparaat zo optimaal mogelijk presteert voor gaming. Dat betekent dat je geen notificaties krijgt, en er dus even wat minder bandbreedte naar WhatsApp gaat en des te meer naar je game om lag te voorkomen. Dat hangt echter ook samen met de netwerksterkte die je smartphoneprovider je biedt.

Toch vind ik dat de batterij wel iets beter had mogen zijn, want ook met dagelijkse dingen valt op dat OnePlus 6T sneller leegloopt dan je zou willen. Dat wordt natuurlijk op den duur nog wat minder, waardoor ik je er toch alvast voor wil waarschuwen. Het is geen ramp en je komt nog steeds echt de dag wel door, maar apps beginnen ook steeds meer van je telefoon te vragen naarmate de technologische ontwikkelingen doorgaan. Wordt je leven niet door je telefoon geregeerd, dan is de accuduur van de OnePlus 6T helemaal prima.

Fijne vingerafdrukscanner

Ben je wel wat vaker met je telefoon bezig, dan zal je blij zijn met het nieuws dat er een vingerafdrukscanner in het scherm zit. Hij zit niet helemaal onderaan, maar ook niet teveel in het midden, waardoor hij eigenlijk als je de telefoon oppakt op de ideale plek zit. Mocht je toch liever de gezichtsscanner te gebruiken om net even sneller toegang te krijgen tot je telefoon, dan kan dat ook.

Natuurlijk had OnePlus een enorme klapper met de OnePlus 6 in mei, want die telefoon won mede dankzij zijn scherpe prijs een heleboel mensen voor het merk dat verder niet heel groots aanpakt in marketing. OnePlus komt dus vrij snel met een opvolger die wat duurder is, maar niet per se op alle gebieden beter. De 3,5mm-port voor oordopjes is eruit gehaald. Erg zonde, want er blijven nog maar weinig mooie smartphones over waarin je direct oordopjes kunt pluggen.

Ik denk dat OnePlus met de 6T een mooi nieuwe model heeft gemaakt van de OnePlus 6, maar de verschillen zijn niet extreem groot. Er is geluisterd naar de fans, die bijvoorbeeld aangaven dat er wel een iets langere batterijduur mocht zijn, maar zoveel groter is de batterij nu ook alweer niet. Ik ben vooral dol op de warme foto’s die het toestel maakt, want de mooie diepe groene kerstkleuren knallen niet alleen van het AMOLED-scherm van het apparaat, maar ook van mijn computer.

OnePlus 6T: warmer dan de rest
Design8
Batterijduur6
Camera's / Fotografie8.5
Prijs/Kwaliteitverhouding9
Gebruiksgemak8.5
8Oordeel OnePlus 6T

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.