We kennen de OnePlus smartphones natuurlijk als kwaliteitssmartphones voor een lage prijs. Waar je voor een iPhone of Samsung vele honderden euro’s moest neertellen, had je aan de OnePlus goede specificaties voor een beduidend lagere prijs. De OnePlus 5 moet wat meer kosten dan voorgaande modellen: zo’n 500 euro. Is het toestel de prijs waard, of kan je toch maar beter een voorgaand OnePlus toestel kopen?

Design

Ik testte de limited edition, die tot stand is gekomen in een samenwerking met Jean Charles de Castelbajac. Dit is een ware toevoeging voor het design: de kleuren en de bijzondere vormgeving maken het toestel een lust voor het oog. Als deze vormgeving er niet was geweest, was ik waarschijnlijk minder enthousiast geweest over het design. Deze is zeker mooi, maar weinig creatief ten opzichte van andere toestellen.

De OnePlus 5 ligt fijn in de hand. Dit komt mede door het feit dat de smartphone redelijk dun is en de achterkant niet al te glad. Bovendien is het toestel vrij licht en niet enorm groot (5,5 inch). Qua design een grote plus dus.

Soft- en hardware

Een grote plus van het toestel, is dat ‘ie enorm snel is. Apps worden erg snel geladen en ook de vingerafdrukscanner is razendsnel. Bovendien kan je kiezen voor een OnePlus 5 met 6 of 8 GB RAM-geheugen, en 64 of 128 GB opslag. Genoeg ruimte voor al je apps en mooie vakantiekiekjes dus.

Qua software heb je ook niet te klagen wanneer je de OnePlus 5 in je bezit hebt. Er is geen overkill aan vooraf geïnstalleerde apps en ook qua commando’s kun je het toestel zo inrichten zoals je zelf wil. Je kan bijvoorbeeld zelf kiezen welke functies bij welke knoppen gestart worden.

Camera

De OnePlus 5 beschikt over een dubbele camera aan de achterkant; een lens van 16 MP en eentje van 20 MP. De laatste zou ervoor zorgen dat er haarscherp ingezoomd zou kunnen worden. Helaas valt het camerawerk nogal tegen. Vooral wanneer er weinig licht aanwezig is, worden foto’s erg wazig. Het filmen in 4K ziet er dan wel weer goed uit.

Batterij

Nog een grote plus, is de accuduur van de OnePlus 5. Deze ging bij intensief gebruik toch wel één a anderhalve dag mee! Worden we blij van. Bovendien laadt het toestel enorm snel op, waardoor je in theorie niet de hele nacht je toestel aan de lader hoeft te slingeren.

Conclusie

Het was voor het eerst lastig voor mij om een review te schrijven over een toestel. Bij de meeste toestellen heb je een goed beeld van wat er extreem goed en extreem slecht is, maar de OnePlus 5 doet het allemaal (boven)gemiddeld. Er zijn slechts wat uitschieters naar boven: de accuduur en de snelheid zijn prijzenswaardig. De camera is dan weer een minder puntje. Ik zou dit een goede aanrader noemen, gezien je waarschijnlijk in dit prijssegment geen toestel met betere functies zal vinden.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.