OMG: een tattoo om je smartphone te bedienen?!

OMG: een tattoo om je smartphone te bedienen?!

Motorola wil elektronische tattoos ontwikkelen. Ja, echt! De tattoo, die dan in de nek wordt geplaatst, kan functioneren als bijvoorbeeld smartphone of digitaal display. Ehhh…

Je zou haast verwachten dat het een 1-aprilgrap is, maar dit valt toch echt te lezen in de patent-aanvraag die het grote bedrijf eerder dit jaar deed. De elektronische tattoo – die werkt op een ingebouwde batterij – stelt de drager in staat om bijvoorbeeld rechtstreeks geluiden op te nemen, waarbij alle achtergrondruis tijdens de opnames wordt gedimd. Vervolgens worden de opgenomen geluiden via Bluetooth, NFC of ZigBee naar je smartphone gestuurd. Right

En het gaat nog verder…

MobileMobile

Want… – zo stelt het patent – kan de tattoo ook functioneren als leugendetector. En wie wil nou niet een leugendetector ingebouwd hebben in z’n nek? Het idee hierachter is als volgt: als mensen nerveus worden (bijvoorbeeld wanneer ze liegen), beginnen ze vaak te zweten. Dit verandert de geleidende kracht van de huid, waardoor het mogelijk is om te identificeren wanneer iemand aan ’t liegen is. Precies: aan de hand van je nektattoo.

Daarnaast vermeldt het patent ook de mogelijkheid om de tattoo uit te rusten met een display, waardoor je via je tattoo je smartphone kunt bedienen. Hoe en of dit in de praktijk gaat werken, staat er niet bij. Dat is voorlopig dus nog maar de vraag. Het is nu wachten wanneer Motorola deze tech in de praktijk gaat toepassen! Of dat het toch echt daadwerkelijk een geintje van het bedrijf is.

En, zou jij een ingebouwde leugendetector in je nek willen? 😉

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen?

Privacy beleid | Sluiten