Cliché, maar waar: de ene speaker is de andere niet. Variërend in een prijsklasse van enkele tientjes tot wel tienduizenden euro’s. Die laatste soort is er echt alleen voor de rijke stinkerds en voor hen die zich ergeren aan elke onzuiverheid in een geluid. Tja, en dan is er de Vifa Stockholm… waar moeten we die binnen categoriseren?

Design

Raise your hand, als je nog nooit een speaker hebt gekocht. Ik denk dat er weinig handen de lucht in zullen gaan 😉 Wie heeft er geen luidspreker voor de pc, laptop, tv of smartphone aangeschaft? Meestal zit zo’n ding in een witte doos van plastic of metaal. Het volstaat, maar straalt natuurlijk geen klasse uit.

De Vifa Stockholm daarentegen… dat is een en al luxe. De verpakking alleen al is een feest om te openen, maar de speaker zelf geeft je natuurlijk het echte gevoel iets speciaals te gebruiken. Hij is bekleed met de prachtige Kvadrat stof; iets dat we vaker zien bij het hogere segment luidsprekers. Rechts onderin zitten een paar knoppen in het design verwerkt. Afgezien van een stiksel zie je niet dat ze er zitten.

De Stockholm ziet er ultrastrak uit. En dat is natuurlijk ook heel belangrijk, want hij gaat wel een deel uitmaken van je interieur.

Gebruiksgemak

Naast dat je hem met de afstandbediening kan besturen, kun je hem ook met de app bedienen. En dat is handig. Want naast de afstandsbediening van de tv, hebben we er ook een bij de ontvanger, en om er nou nog een naast te leggen… Via de app kun je de speaker harder of zachter zetten, maar ook liedjes afspelen via YouTube of Spotify bijvoorbeeld. Het is behoorlijk plug&play.

Geluid

De Vifa Stockholm heeft een prima geluid, maar… ik vind het geluid niet helemaal warm overkomen. Hoe leg je dat nou weer uit, uhm… Het geluid klinkt niet helemaal vol? Nee, dat is waarschijnlijk nog slechter uitgelegd. Laat ik het zo zeggen: de bas en de hoge tonen komen er prima uit, maar het klinkt niet helemaal alsof je zelf naast de artiest zou staan wanneer hij/zij zingt. De importeur zegt dat dit een kwestie kan zijn van dat de speaker nog ‘ingespeeld’ moet worden, maar goed: zo lang hadden wij de Vifa niet te leen. De luidspreker wordt gewoon beoordeeld op zijn prestatie van dat moment. Ik weet niet wat de toekomst kan garanderen.

Prijs

De Vifa Stockholm kost 1299 euro via Bol.com bijvoorbeeld.

Conclusie

Persoonlijk vind ik de Vifa Stockholm veel te duur om zelf aan te schaffen. Ik bedoel… hij kost bijna 1300 euro! Jeetje. Toegegeven: deze speaker kan de afwerking betekenen voor een strak interieur. Ik zie dit exemplaar als toegevoegde waarde voor een moderne woonkamer zonder teveel tierelantijntjes. Zorg wel dat je hem echt aan de muur bevestigt, want dan komt hij pas echt tot zijn recht.

OMG, die Vifa Stockholm is wel heel duur!
Design7.5
Gebruiksgemak8.7
Geluidskwaliteit6.7
Prijs3.5
6Totale score

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.