Klein maar fijn, dat geldt ook voor deze Vifa Helsinki. Wat een ontzettend leuk ding om te zien. Maar geldt dat ook voor het geluid? En het gebruiksgemak? Ik mocht de Vifa Helsinki aan een test onderwerpen. Lees wat ik van deze speaker vind!

Design

Kijk dan! De foto boven dit artikel zegt toch (bijna) alles al? Ik vind het prachtig! Deze handzame speaker is ongeveer ter grootte van een gemiddelde handtas, maar hij herbergt natuurlijk wel een heleboel andere dingen dan je normaal met je meesleept (mag ik hopen!). Hij weegt daarom niet voor niets 1,4 kilogram.

De Helsinki heeft een opvallend lederen hengsel, maar de kleur wordt met name bepaald door het Kvadrat textiel dat voor het design is gebruikt. Duurzaam, maar ook goed om te weten: deze stof zie je voornamelijk in echte designerproducten terug. De zijkant wordt omsloten door een aluminium frame dat een bijpassende kleur heeft aan de Kvadrat stof. Je kunt kiezen uit de kleuren Willow Green, Misty Blue, Dusty Rose en Sandstone Grey.

Gebruiksgemak

De Vifa Helsinki is een draadloze speaker die je (in theorie) tot acht uur achtereen kunt laten spelen. Dat heb ik niet gedaan, maar de draadloze functie werkt in ieder geval prima. Je verbindt hem via Bluetooth of NFC. Bij eerstgenoemde druk je de knop in tot er een blauw lampje gaat schijnen – pairen maar! Een kind kan de was doen, ik hoefde er niet eens een gebruiksaanwijzing voor te lezen.

Enne… wil je de speaker toch het liefst fysiek verbinden met een audiobron? Gebruik dan gewoon de 3,5mm input jack. Wat jij wilt.

Geluid

Over het geluid ben ik tevreden. Onderschat dit kleintje niet: zijn volume is behoorlijk! De bas komt ook prima naar voren. Alleen… ik mis wel iets. Misschien is het de dynamiek, misschien is het wat warmte in de sound. De Helsinki speelt zeker niet slecht, maar mijn geoefende (hifi) oor heeft ook wel eens betere gehoord.

Prijs

Je kunt deze speaker gewoon kopen bij Bol.com, voor een prijs van 399 euro. En nee, het ligt niet aan jou, dat is duur. De roze variant is daar helaas wel uitverkocht, boeh!

Conclusie

Jij wilt weten: kopen of niet kopen? Laten we eerlijk zijn naar elkaar: zit je momenteel krap bij kas, doe het dan vooral niet. Je kunt ook een degelijke speaker kopen voor de helft van het geld of nog minder. Anderzijds: is money niet zo’n issue voor jou, dan is de Vifa Helsinki best de overweging waard. Dit design is om van te smullen en zal niet misstaan in je woonkamer, slaapkamer of keuken. Een ding staat vast: je steelt er zeker de show mee op een door jou georganiseerd huisfeestje.

Vifa Helsinki kopen
Wat is ie mooi! Speaker Vifa Helsinki (review)
Design9.5
Gebruiksgemak9
Geluid7.2
Prijs5
7.7Totale score

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.