Nothing Phone telefoon

Nothing toont ontwerp van zijn eerste smartphone Phone (1)

Het nieuwe techmerk Nothing heeft nog voor de officiële aankondiging van zijn eerste smartphone Phone (1) het ontwerp laten zien. Een select gezelschap kon het toestel tijdens Art Basel in Zwitserland voor het eerst in het echt bekijken. 

Nothing is ontstaan vanuit de mensen achter OnePlus en is gevestigd in Londen. Eerder kwam het al met vrij voordelige oordopjes die goed werden ontvangen door critici en het publiek. Dat is mede omdat het een heel eigen stijl heeft: de oordopjes en hun case zijn transparant. Hetzelfde geldt voor de smartphone, zo blijkt uit afbeeldingen.

Nothing Phone (1)

De voorkant van de telefoon is nog steeds een mysterie. De achterkant is nu openbaar, want nadat mensen deze in Basel konden zien, heeft Nothing nu afbeeldingen vrijgegeven voor de rest van de wereld. Deze week kunnen mensen er al een bemachtigen, want er is een online veiling via StockX waarop de eerste 100 telefoons worden verkocht.

Er wordt flink wat hype gemaakt rondom de smartphone van de startup. Zo’n transparant uiterlijk is ook niet makkelijk te bewerkstelligen. Je moet zorgen dat er niet overal lijmresten zitten die na verloop van tijd vergelen en het moet er strak uitzien. Volgens Nothing zorgen meer dan 400 componenten er voor dat het mechanische ontwerp van de smartphone kan bestaan.

Nothing hoopt de telefoonwereld weer wat nieuw leven in te blazen, nu deze stil lijkt te liggen. De ontwerpen van smartphones kruipen de laatste jaren alleen maar dichter tegen elkaar aan. Op een vouwtelefoon hier en daar na , die helaas vaak onbetaalbaar zijn, is er weinig spannende innovatie in de smartphonewereld. Nothing hoopt daarin een frisse wind te zijn. 

Oordopjes

TechGirl Hilde reviewde de oordopjes van het merk. Haar conclusie? Erg positief: “Gezien de prijs (99 euro), vind ik de Nothing ear(1) een erg goede kwaliteit hebben. Daarom zou ik ze zeker aanraden als je op zoek bent naar niet te dure oordopjes die wel ANC en goed geluid hebben.”

Zal die telefoon ook zo populair worden? Een frisse wind hoeft immers niet per se een goed idee te zijn. Er is bovendien nog niets bekend over de verdere specificaties van de telefoon. Is hij ook zo anders in zijn specificaties? Dat leren we op 12 juli, want dan wordt Nothing Phone (1) aangekondigd.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.