zelf oplaadbare batterij

Nooit meer kabels in de knoop

Met elke gadget die ik koop komt er een adapter en kabeltje mee en vaak ook een koptelefoon. Nu ben ik redelijk georganiseerd, dus de snoertjes liggen allemaal in 1 grote bak. Maar toch elke keer als ik een adapter wil hebben, is het trekken en kabeltjes ontwarren. Ik weet dat ik dat met beleid moet doen, maar mijn kinderen trekken alles gewoon omver en dan ligt het weer overal. En oh ja, welke adapter hoort ook alweer bij de iPad, iPhone of tablet?  Tijd voor een reorganisatieklus.

Wat hoort bij wat

Kleurcodering. Elke adapter, elk bijbehorend snoertje en elk apparaat krijgt zijn eigen kleur. In de vorm van een klein stukje washi tape of klein stickertje. Hoe kinderachtig dit ook lijkt, ik grijp in ieder geval nooit meer mis, iedereen weet nu wat bij elkaar hoort en ontbrekende onderdelen zijn snel gespot.

Oprolluh!

kabels in wcrollen
Kabels die je niet nodig hebt, oordopjes die je niet gebruikt; rol ze direct op. Niet te strak en dus bijvoorbeeld
ook niet je snoeren om je adapter heen wikkelen. De beste manier om je kabels langer goed te houden is door ze losjes om je hand heen te wikkelen. En stop je je snoer daarna in een lege wc rol, dan hou je ook nog alle losse eindjes netjes bij elkaar en raken kabels niet met elkaar in de war.
Foto: http://www.inforum.com/shesays/3764858-helpful-hint-use-empty-toilet-paper-rolls-store-cords-and-cableswasknijper kabel

En oordopjes: Die kan je natuurlijk keurig opruimen in zo’n wc rol, maar meestal wil je die juist meenemen. En liggen ze in je tas of in je jaszak. Wil je die netjes houden dan kan je ze het beste bewaren in de verpakking waarin je ze kocht. Daar is namelijk echt wel over nagedacht. Heb je die al lang geleden toch weggegooid, dan kan je bijvoorbeeld een knijper gebruiken:

Foto: http://www.tipclip.nl/zo-zitten-oordopjes-nooit-meer-in-de-knoop

MobileMobile

 

Wegwerken

De ultieme tip voor nooit-meer-rondslingerende-gadgets: creëer een plek in huis waar je altijd al je gadgets oplaadt. En waar je je adapters dus laat zitten. Je kunt kabels in ladebijvoorbeeld zelf een kabel box knutselen of kopen: een grote doos waarin een stekkerdoos zit en waarin je al je adapters en snoeren hebt zitten. De snoeren steken uit de doos en zo kan je bovenop de box je telefoon, laptop en andere gadgets opladen. Je telefoon wil je natuurlijk wel eens onderweg opladen. Zorg er dan voor dat je een tweede kabel hebt om mee te nemen. Wil je nu helemaal Marie Kondo gaan, dan kies je voor deze oplossing; gebruik een lade in een kast om alle weg te werken.

Foto: http://fijnwonen.blogspot.nl/2015/03/kabeltjes-opruimen.html

Het vergt wat discipline om elke keer kabels en koptelefoon netjes op te rollen, maar je hebt niet alleen langer plezier van je spullen, je huis ziet er ook een stuk opgeruimder uit. En dus heb je weer ruimte om iets nieuws te kopen 🙂

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen?

Privacy beleid | Sluiten