4K tv

5 x 4K – Sony’s nieuwste producten

Tijdens CES 2015 in Las Vegas was Sony er uiteraard ook bij. Tijdens dit jaarlijks evenement hebben ze heel wat nieuwe producten getoond. Met name veel 4K apparatuur. Lees hieronder welke interessante producten er op de markt gaan verschijnen en wat je ermee kan!

Tijdens mijn opleiding Audiovisueel en Interactief Vormgeven keken we allemaal uit naar de full hd mogelijkheden. Ik had het geluk dat ik mocht stage lopen bij een bedrijf die een van de eerste full hd camera’s in bezit hadden. Tegenwoordig zijn we full hd helemaal gewend en is het tijd voor een nieuwe upgrade… namelijk 4K! Sony heeft tijdens CES 2015 meerdere technische 4K producten getoond waardoor ik toch serieus zit te twijfelen om een loterij lot te kopen.

Zoals Sony wel vaker doet, presenteerde het een rits aan nieuwe televisies. Maar liefst twaalf nieuwe Bravia tv’s, 6 full hd tv’s en 6 4K televisies worden er uitgebracht. Ik ben een beeld- en geluidsmens dus dit is echt iets waar ik enorm blij van word. De nieuwe 4K tv’s hebben een enorme helderheid een breder kleurenbereik en een sterker contrast dan ooit dankzij de innovatieve 4K Processor X1. Als ik je een filmtip mag geven : Wanneer je volledig wilt ervaren wat dit doet met beeld, raad ik je de film Samsara enorm aan. Speciale technieken zorgen ervoor dat beeld- en geluidsfragmenten worden opgewaardeerd naar betere kwaliteit.

Naast een aantal 4K tv’s kondigde Sony ook een nieuwe 4K Handycam-camcorder aan namelijk, de nieuwe FDR-AX33 4K. Het fijne aan deze eerste 4K Handycam is dat deze is voorzien van Balanced Optical SteadyShot-technologie. Wellicht denk je: “Leuk woord, maar hoezo is dat fijn?” Heb je wel eens noodgedwongen moeten kijken naar de vakantiefilmpjes die je ouders altijd maakten en ergerde je dan ook dood aan dat schokkerige beeld? Nou dat komt, omdat je ouders waarschijnlijk geen statief hadden en ook niet zo’n zoals ze dat noemen steady-hand hadden. De Balanced Optical SteadyShot-technologie zorgt ervoor dat bewogen beelden worden voorkomen in iedere stand van groothoek- tot telezoom. Mocht je dus een kind hebben en ook hen later vervelen met al die 100en momenten die je hebt vastgelegd met de camera, dan zijn ze in ieder geval verzekerd van niet zo hinderlijk bewogen beelden.

Vind je het leuk om jouw skivakantie stunts te delen met je vrienden dan is de 4K Action Cam wellicht wat voor jou. De FDR-X1000VR is de eerste 4K compatibele Action Cam, ondersteunt high definition, hoge bitrate video-opnamens bij 4K/30p. Ook deze is voorzien van een geavanceerde SteadyShot technologie die alleen bij HD opname werkt en niet bij 4K. Het is daarnaast ook de eerste van zijn lijn die een functie heeft waarmee ruis veroorzaakt door wind gereduceerd wordt. Dus je hoeft niet meer per se een ski-hut nummer onder je video te monteren om het geluid van je film weg te moffelen. Nu kan je jouw vrienden volledig laten beleven hoe het eruitziet en klinkt wanneer je die zwarte piste de baas bent op de latten.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.