CES is in volle gang en datzelfde geldt voor Audi-auto’s in Las Vegas. Audi demoot namelijk Audi e-tron, een VR-mogelijkheid om de mensen op de achterbank te vermaken. En daarvoor werkt Audi samen met Disney.

Er werd in aanloop van de CES al flink gespeculeerd in het geruchtencircuit: zouden Disney en Audi echt gaan samenwerken? De twee grootmachten zouden iets aankondigen voor op de achterbank, maar wat precies, dat was nog giswerk. Inmiddels weten we wat het is en het klinkt als een heel gave toepassing!

Dit is het

Je kunt achterin de auto een Virtual Reality-bril opzetten en daardoor films en computerspellen nog intenser meemaken. Dat klinkt heel cliché, maar Audi maakt er ook echt iets van dat speciaal op de auto is geënt: als moeders een bocht neemt, dan kan het kind op de achterbank rekenen op een plotselinge bocht met haar ruimteschip. Het VR-systeem is getoond met Marvel’s Avengers: Rocket’s Rescue Run, waarin je plaatsneemt in een ruimteschip van de superhelden.

Audi kan deze technologie gebruiken dankzij haar investering in de startup Holoride. Het systeem moet binnen drie jaar op de markt verschijnen. In Las Vegas kun je het nu alvast meemaken. Het is gemaakt in samenwerking met Disney Games & Interactive Experiences en je neemt plaats in het ruimteschip van de Guardians of the Galaxy. Echter zit niet onze favoriete hunk achter het stuur, maar Rocket, de cynische wasbeer.

Niet alleen voor superhelden

Mocht je die superhelden allemaal maar niets vinden; het is de bedoeling dat het VR-systeem ook kan worden gebruikt voor een virtuele citytrip en educatieve reizen door het menselijk lichaam. Bang om extra snel wagenziek te worden? Volgens Audi zorgt de e-tron er juist voor dat je minder snel wagenziekte krijgt, juist omdat er wordt meebewogen met de auto.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.