Hier is dan de eerste blog in onze nieuwe categorie: Student Tech Talk! Vanaf nu zal elke week een tech studente een kijkje in haar studieleven geven. Aan mij, Hilde, de eer om te beginnen!

“Informatiekunde? Is dat informatica?”

Ik studeer informatiekunde in Groningen en zit nu in m’n derde jaar. Als ik vertel dat ik informatiekunde studeer krijg ik heel vaak de vraag: “Oh, is dat hetzelfde als informatica?”. Ehhh, nee niet echt. Wij leren wel programmeren in verschillende talen, maar gaan er niet heel diep op in. We leren overal een beetje over om zo een idee te krijgen hoe digitale informatie verwerkt kan worden.

Zo leren we bijvoorbeeld ook hoe databases werken en wat je daar allemaal mee kan, hoe je websites maakt en daar databases aan koppelt. Ook hebben we vakken zoals digitale communicatie en sociale media. De reden waarom ik voor informatiekunde in Groningen heb gekozen, is omdat het gespecialiseerd is op taal. Naast de programmeervakken hebben we ook vakken zoals taalkunde en tekstmanipulatie.

De Rijksuniversiteit Groningen heeft als enige universiteit in Nederland de rechten om Twitter data te gebruiken. Daar maken we tijdens opdrachten dus ook vaak gebruik van. Vorig jaar hebben we bijvoorbeeld een Twitterbot gemaakt die rijmpjes maakte van Nederlandse tweets die op dat moment gepost werden.

Buitenland avontuur

Komende maanden ben ik even niet in Groningen te vinden. Ik ga namelijk mijn minor in Ierland volgen, in Cork! Het was ook mogelijk om in Nederland te doen, maar ik wil beter Engels leren en een ander soort vakken volgen. Het lijkt me namelijk cool om m’n master in de business richting te volgen en UCC (University College Cork) heeft ontzettend veel business information system vakken. Super tof dus en ik heb er heel veel zin in!

M’n colleges beginnen pas op 10 september. Maar tot die tijd hoef ik me niet te vervelen want UCC heeft een heel uitgebreid introductieprogramma met elke dag wel een stuk of vier activiteiten. Alsnog kijk ik wel uit naar de colleges, want ik ben heel benieuwd hoe het gaat zijn!

Lijkt het je ook leuk om over je studie te schrijven op TechGirl? Neem dan even een kijkje op deze pagina.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.