pong

Neuralink laat makaak Pong spelen met alleen zijn brein

Als ik artikelen tik, dan zendt mijn brein supersnel mijn gedachten naar mijn vingers. Dat niet alleen: want er moet ook worden bedacht welke letters er nodig zijn om woorden te vormen, terwijl ik ondertussen alweer aan het volgende woord denk. Het is eigenlijk een enorm fascinerend proces. Neuralink wil daar wel een hapje van. Het werkt hard aan het kunnen analyseren van de baseline van je gedachten om zo te zorgen dat iets kan worden aangestuurd met alleen die gedachte. Geen handen meer nodig dus.

Om dat te bewijzen heeft Neuralink tech geïmplementeerd in het brein van een makaak. Het diertje speelt in het onderstaande filmpje in eerste instantie een spelletje met een joystick, maar later gebeurt dat zonder joystick. Dat komt omdat de Neuralink-technologie zijn breingolven kan opvangen en tegelijkertijd door kunstmatige intelligentie kan voorspellen wat hij gaat doen. Lang leve machine learning.

Neuralink

Eerlijk is eerlijk, ik vind dit filmpje moeilijk om naar te kijken. Ik ben zo dol op tech en op alles wat daarmee te maken heeft. Ik ben altijd klaar voor innovatie, maar dat we daarvoor onze tengels steken in iets van de natuur, dat is gewoon niet oké. Gelukkig heeft Elon gezegd dat er eind dit jaar op mensen zal worden getest (al heeft hij het qua tijdlijn ook wel eens mis gehad), want uiteindelijk is de tech bedoeld voor mensen, niet voor dieren.

MobileMobile

Neuralink is van plan om verlamde mensen te helpen. Denk aan het besturen van een smartphone met alleen het brein, of het in verschillende lichaamsdelen plaatsen van tech, zodat ze met elkaar kunnen communiceren en iemand toch nog kan lopen. Dit zijn prachtige dingen die een toekomst laten zien waarin mensen weer meer mens kunnen zijn.

What Women Want

Natuurlijk gaat dat alles gepaard met de nodige kritiek, want wat als Neuralink de technologie zo goed doorontwikkeld dat we gedachten kunnen lezen? Een soort What (Wo)Men Want, maar dan verregaand. Ben je dan bijvoorbeeld al een moordenaar als je een keer denkt dat je het nekje van je man wel eens zou willen omdraaien als hij weer drie uur achter elkaar naast je ligt te snurken? Het is natuurlijk een erg ver-van-ons-bed-show, maar tegelijkertijd bewijst het bovenstaande filmpje dat dat misschien juist wel meevalt… Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen?

Privacy beleid | Sluiten