Aftershokz Sportz Titanium

Muziek luisteren via botgeleiding – Aftershokz Sportz Titanium

Ja, je leest het goed. De muziek van de Aftershokz Sportz Titanium dringt door tot op het bot. Letterlijk, want deze headset maakt gebruik van bone conduction, ook wel botgeleiding genoemd. Via het kaakbeen worden trillingen doorgegeven die in het brein klinken als tonen. Hoe klinkt dat nou in de praktijk en is het eigenlijk wel de moeite waard? In deze review ga ik er verder op in.

Design

De Sportz Titanium ziet er basic uit dankzij het ronde design in zwarte kleur. De beugel plaats je achter je oren, zodat de twee uiteindes net voor je oren komen te liggen. Hier ligt het kaakbeen, dat de muziek ‘opvangt’. Ik heb getest of er niet toevallig een speakertje was dat heel hard stond, wat je dan toch met je oor zou horen. Maar nee, het is echt het kaakbeen dat het geluid opvangt, want toen ik wax-oordopjes droeg, kon ik de muziek nog steeds goed horen, maar omgevingsgeluiden niet meer.

Ik zou twee verbeteringen willen voorstellen aan de fabrikant. Enerzijds dat het mogelijk is de beugel achter het hoofd te versmallen. Er bleef een flinke ruimte over aan de achterkant en bij het rennen klapperde die beugel daardoor telkens op en neer. Ik kan me voorstellen dat de meeste mensen hier geen problemen bij ervaren, maar een kleine groep zal dit net zo ervaren als ik.

Aan de andere kant vind ik het jammer dat de headset ‘bedraad’ is. Als je zo’n revolutionaire hoofdtelefoon maakt, waarom dan nog afhankelijk zijn van een draad? Werk dit dan netjes weg en maak een bluetooth verbinding mogelijk. Gemiste kans wat mij betreft.

Geluidskwaliteit

Een prima geluidskwaliteit produceert deze Sportz Titanium. Het geluid is misschien wat statisch en een diepe bass ontbreekt, maar vooruit: de gemiddelde luisteraar zal zich hier makkelijk overheen kunnen zetten.

Extra’s

Je kunt telefoontjes aannemen met de Sportz Titanium. Geen gedoe en het geluid is in prima staat.

Prijs

De Aftershokz Sportz Titanium kun je aanschaffen voor 63,95 euro. Een prima prijs voor een headset als deze.

Conclusie

Een hele interessante headset die vooral geschikt is voor mensen die alert willen reageren op hun omgeving(sgeluiden). Ik verwacht dat het minder schadelijk is om muziek wat harder te zetten op deze manier, maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen. Minder vind ik de pasvorm: hier zou Aftershokz nog wel wat verstelmogelijkheden in mogen verzinnen.

Design
7
Draagcomfort
6.5
Geluidskwaliteit
7
Prijs
9
7.4

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.