Aftershokz Trekz Air: muziek luisteren via je jukbeenderen

Soms als je muziek luistert wil je niks anders dan de muziek horen, maar in andere gevallen wil je wel nog mee krijgen wat er in je omgeving gebeurt. In dat laatste geval komt de Aftershokz Trekz Air perfect van pas. Met deze headphone wordt de muziek namelijk via je jukbeenderen geleid waardoor je oren vrij blijven. Heel veilig dus, maar hoor je je muziek dan wel goed? TechGirl Hilde deed de test!

Toen ik de naam voor het eerst hoorde had ik een heel heftig beeld bij deze headphone. Niets bleek minder waar want het is een dunne draadloze uitvoering. Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten van muziek door middel van botgeleiding dus ik was razend benieuwd. De headphone komt in een ontzettend mooie en luxe verpakking dus dat beloofde al veel goeds.

Trillend gevoel door geleiding

In het pakketje waar de Aftershokz Trekz Air in zat, zat ook een briefje waarin ik alvast gewaarschuwd werd dat het gevoel even wennen kan zijn. Als je de headphones namelijk op de juiste plaats op je jukbeenderen plaatst en de muziek aan zet, trilt het een beetje. Dat kan gek aan voelen. Zelf merkte ik daar nauwelijks wat van, maar andere mensen vonden het wel soms even raar. Gelukkig wende het voor diegenen wel super snel waardoor het het draagcomfort niet in de weg zat.

Want ja, voordeel: het is een stuk hygiënischer om andere mensen deze headphones ook te laten uitproberen dan normale oortjes. Ik kreeg namelijk tijdens het dragen best wel veel vragen van mensen wat ik op m’n hoofd had. Zoals je hieronder kan zien zitten de ‘knopjes’ waar het geluid uit komt dus op je jukbeenderen waardoor je hele oor vrij is.

Hoe is het geluid?

Dan natuurlijk het belangrijkste: hoe is het geluid? Ik had al gelezen dat er nauwelijks bass te horen zou zijn, omdat dat niet mogelijk is via de geleiding. Daarom verwachtte ik ook matige muziekskwaliteit maar dat heeft me ontzettend verrast. De muziek is namelijk erg goed! Natuurlijk wel wat anders en inderdaad geen bass, maar het als je daarmee kan leven dan is het geluid helemaal top.

De Aftershokz Trekz Air wordt vooral gepromoot als sportheadphone, aangezien het juist tijdens het hardlopen of wielrennen belangrijk is om je omgevingsgeluid te blijven horen. Daarom moest de headphone natuurlijk ook even aan een sportproef onderworpen worden en heb ik de m’n hardloopschoenen even uit de kast getrokken.

En het werkt echt top! Ik bleef al het verkeer om me heen horen en dat geeft toch wel een veiliger gevoel. Ook blijft hij tijdens het bewegen goed zitten. Het was alleen een beetje lastig om de kleine geluidsknopjes tijdens het rennen goed in te drukken. Deze zitten aan de rechterzijkant achter je oor en gelukkig zit er wel aan het ene knopje (muziek harder) een klein knopje waardoor je hem kan herkennen.

Accessoires bij de Afterhokz Trekz Air

Hij wordt geleverd met een siliconen tasje, zodat je hem veilig mee kan nemen. Ook zitten er oordopjes bij zodat je toch nog omgevingsgeluiden af kan sluiten als je dat wil, maar dit zijn van die goedkope oordopjes die je vast ook nog wel in de kast hebt liggen. Dat is dus wel jammer.

Tasje bij Trekz Air
Het zakje van de Trekz Air

Wat ook handig is, is dat je met de Aftershokz Trekz Air op muziek kan luisteren én in gesprek kan zijn met iemand. Een beetje alsof je een achtergrondmuziekje toevoegt in je leven. Niet altijd even sociaal, maar wel leuk. 😉

Dus de conclusie…

Het is dus een erg fijne headphone die precies doet wat hij belooft. Maar ben je iemand die bijvoorbeeld in de bus liever afgezonderd muziek luistert, dan is de Aftershokz Trekz Air niks voor jou. Maar ben je een sporter die graag én muziek luistert én de omgeving blijft horen, dan is hij perfect!

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.