Als ik aan PDA denk, dan denk ik aan ‘public display of affection’: kussen, knuffelen en zelfs tongzoenen in het openbaar. Het is echter niet het enige dat PDA is, want weet je nog de jaren ’90 toen iedereen een ‘persoonlijke digitale assistent’ had? Goed nieuws als jij zweert bij die dingen, want ze komen terug.

PDA op Indiegogo

Er waren een heleboel mensen die enthousiast reageerden toen Gemini op de proppen kwam met het idee om de PDA terug te brengen. Het plan werd op Indiegogo geplaatst en er is inmiddels al 1,2 miljoen dollar toegezegd door backers. 1,2 MILJOEN DOLLAR: dat is twee keer zoveel als werd gevraagd.

Het is natuurlijk wel even wennen om straks weer op toetsen te tikken in plaats van op een scherm, maar ik zie er de aantrekkingskracht wel van. Heb jij wel eens een Word-docje willen voltikken in een vliegtuigstoel? Zeker als de persoon voor je (en ook nog zonder te vragen) zijn stoel naar achteren gooit, dan kun je het openklappen van je laptop vaak wel vergeten.

Wat is een PDA anno 2018?

Op zich is het dus best ideaal: een kleiner scherm en een kleiner toetsenbordje. Je vingers moeten er waarschijnlijk even aan wennen, maar dat is een kwestie van een paar weken. Het is trouwens een op Android 7.1.1 runnende telefoon waarbij je kunt kiezen voor een 4G-variant of een WiFi-variant. Je bent er 399 dollar aan kwijt als je hem bestelt.

Het is op zich best te begrijpen dat ook deze gadget uit de 90’s terugkomt, nu ook Tamagotchi’s, Furbies en zelfs Walkmans terugkomen. Toch vraag ik me af of we daar in het na-tablet’se tijdperk nog wel echt behoefte aan hebben. Zeker omdat niet iedereen volle verhalen tikt, maar meestal slechts kortere antwoorden en social media-berichten.

Wil je meer weten over deze Gemini PDA met Linux-keyboard? Check dan hier de Indiegogo-pagina.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.