Samsung galaxy s6 edge plus

Mijn smartphone is goud!

Het was een vrij winderige dag terwijl ik op de presentatie van de nieuwe Samsung Galaxy S6 Edge Plus in Amsterdam was. Ze hadden een kraan afgehuurd en voor de adrenaline junks was er de mogelijkheid om een rope-jump te maken. Leuk voor mijn hoogtevrees… Hoewel ik niet gesprongen heb, stond ik uiteindelijk wel helemaal bovenop de kraan. Wat gaf dat een kick! Na een leuke presentatie over de nieuwste smartphone van Samsung en de eveneens – soms letterlijk – schitterende accessoires, en na de nodige lekkere hapjes en drankjes, mochten we een gouden Samsung Galaxy S6 Edge Plus meenemen. Tijd om dit gouden pareltje flink uit te testen.

Robuust staaltje goud
Het eerste wat me opvalt – naast uiteraard dat de Samsung Galaxy S6 Edge Plus groter is dan mijn Samsung Galaxy S5 – is dat deze een stuk steviger aanvoelt. De smartphone is dan ook helemaal gesloten. Geen klepje meer om even snel de accu erin en eruit te halen; mijn standaard noodoplossing wanneer mijn smartphone vast loopt. Maar wellicht is dit juist een goed teken. Over het algemeen is mijn ervaring dat smartphones zonder deze functie niet snel vast lopen. Ik heb er inmiddels al heel wat versleten en ook geprobeerd, het voordeel van een voormalig telefoonverkoopster te zijn geweest. De smartphone voelt erg glad aan en ik ben dan ook als de dood dat hij per ongeluk uit mijn hand valt. Dankzij de edge, oftewel ronde rand, zijn er geen scherpe randen en ligt hij toch soepel in de hand. De smartphone is niet alleen goud, hij glanst ook enorm. Gevolg is wel dat mijn stiekem niet zo’n droge handjes leuke vingerprintjes achter laten. Toch vind ik de smartphone er prachtig uit zien. Absoluut geen straf om ermee rond te lopen.

*Klik ik heb je!*
Ik maak graag foto’s, maar om mijn zware Nikon spiegelreflexcamera nou overal mee naartoe te nemen… De Samsung Galaxy S6 Edge Plus heeft een erg fijne en scherpe camera. Dit komt door de 16MP camera die je door een dubbelklik op de home button snel activeert. Zo mis je niet snel een moment. Ik heb laatst zelfs snel foto’s kunnen maken van een paar herten die stonden te grazen in de bossen. Met de camera kan je video’s opnemen met een 4K resolutie, ideaal dus om wat meer VLOGS te gaan maken. Ook in het donker maakt de smartphone nog redelijk goede foto’s. De Selfie camera, oftewel front camera, heeft een 5MP camera waarmee je erg leuke duidelijke selfies kunt maken. De hele SelfieSister campagne van Marloes en mij op de IFA is daar dan ook mee begonnen.

Netflix overal!
Helaas heeft de Netflix verslaving ook mij gegrepen. Maar ja, wat wil je met al die toffe series? Hebben jullie de nieuwe Scream serie al gecheckt? Enfin, met de Samsung Galaxy S6 Edge Plus is het heerlijk om deze series gewoon nog even te bekijken op het privékamertje, in bed, tijdens het koken of gewoon als je even moet wachten. De smartphone is voorzien van een 5.7” Super AMOLED, Gorilla Glass 4 scherm, met een resolutie van 2560×1440. Daarnaast past de display zich ook aan, zodat je overal de ultieme schermbeleving hebt. Nog een leuk onderdeel van het scherm is de bekende rand. De Samsung Galaxy S6 Edge Plus heeft niet voor niets deze naam. Het randje heeft een extraatje: zo kan je nieuws aflezen, apps die je snel wilt bereiken daar plaatsen onder een snelbutton en ook je meest belangrijke contacten een button en kleurtje geven. Dat laatste vind ik een geweldig onderdeel. Je kent het wel; je gaat met vrienden ergens eten en iedereen kijkt geïrriteerd naar je op omdat je weer met je telefoon bezig bent. Sorry vriendjes en vriendinnetjes voor mijn soms asociale gedrag, maar ik ben nu eenmaal een social media en smartphone addict geworden. Dankzij de edge kan ik dit nu verminderen. Zo kan ik de belangrijkste mensen een kleurtje geven en wanneer ik mijn smartphone op het scherm leg kan ik door de opkleurende rand zien wie me wilt bereiken, handig toch!

MobileMobile

Fudge waar is mijn oplader!
Ondanks dat de Samsung Galaxy S6 Edge Plus tot 21 uur mee moet gaan dankzij de 3000 mAh batterij, merk ik dat mijn smartphone snel leeg is. Dit komt voornamelijk doordat ik overal en altijd foto’s van wil maken, constant bezig ben met WhatsApp, Messenger, mail, Telegram, en ook Facebook en Instagram. Zie je nu waarom ik zo vaak naar mijn schermpje staar? Ik moet haast wel, druk druk druk! Gelukkig kreeg ik er een Samsung Fast Charger bij om te testen. Je laadt de lader op en hebt vervolgens na aansluiting op je smartphone binnen 10 minuten een extra uurtje batterij. Naast deze handige accessoire kan je ook een Wireless Charging Pad aanschaffen. Leg je smartphone neer en laden maar!

Accessoires voor onder de boom
De Samsung Galaxy S6 Edge Plus heeft een aantal geweldige accessoires voor onder de boom. Althans, ik heb mijn kerstlijstje er al aardig mee kunnen vullen. De Keyboard Cover Galaxy S6 edge+ is een fysiek toetsenbord dat je zo op je smartphone klikt. Nu kan ik aardig overweg met de toetsen op mijn gladde toetsenbord, maar toch typte ik vroeger sneller op mijn fysieke toetsenbord en kon ik ook blind typen. De Samsung Glitter Covers zijn niet alleen mooi voor onder de boom, maar zouden ook in de boom een sprankelende versiering zijn. Als laatste de Level U Bluetooth Headset die je draadloos laat genieten van muziek tot maar liefst 10 uur via Bluetooth en 11 uur bellen met een standby-tijd van maar liefst 500 uur.

 

 

Pluspunten:
Stijlvol design
Snelle camera
Groot scherm
Minder omdat:
Vingerafdrukken zichtbaar op scherm
Batterijduur bij veelvuldig gebruik
9

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.