Studente stelt vraag tijdens online college

Met deze website stel jij de juiste vragen tijdens een online hoorcollege

Sommige hoorcolleges zijn ontzettend saai door de persoon die ze leidt, terwijl andere juist maar moeilijk te volgen zijn door het onderwerp. Toch is het slim om op te letten, want alleen dan kun je goede vragen stellen en echt meer leren. Vind je het moeilijk om vragen te bedenken – en te stellen – bij een online hoorcollege? Deze website helpt je.

Als journalist moet je natuurlijk vaak onderwerpen bedenken om over te schrijven. Nu kun je daarvoor putten uit je eigen oneindige bron inspiratie in je hoofd, maar soms moet je je aan een bepaald onderwerp houden. Vaak is dat een leuke uitdaging, maar daar kun je misschien wel wat hulp bij gebruiken. Hetzelfde geldt voor werk: als je over een specifiek onderwerp moet brainstormen, of in college: als het college misschien niet helemaal je ding is, maar je er toch alles van moet weten.

Answerthepublic

Er is een site die je goed kan helpen aan vragen. Je hoeft je niet te schamen, het is helemaal niet erg als je niet op een goede vraag komt. Daar is namelijk Answerthepublic erg goed in. Naast dat hij met de vrij standaard hoe-/wat-/waar-vragen komt, heeft hij ook wat originelere vragen die misschien een nog origineler antwoord kunnen krijgen. Je krijgt ook meteen heel veel vragen uit de zoekmachine, waardoor er altijd wel iets interessants tussen zit.

MobileMobile

Mocht je trouwens bang zijn dat je vraag te specifiek is: je kunt een vraag altijd wat algemener stellen en daarna naar je specifieke vraag gaan. Vaak komen de meest creatieve en leerzame antwoorden voort uit een vraag die juist wat breder is. Plus: het is echt niet erg om een tweede vraag te stellen. Al hangt het er natuurlijk wel van af hoe lang de spreker bezig is met het beantwoorden.

Vragen bij online hoorcolleges

Het lastige aan online hoorcolleges is dat je niet kunt zien hoe de andere studenten erbij zitten en of ze nóg een vraag kunnen waarderen. Je kunt er dan altijd voor kiezen om later per mail alsnog even contact op te nemen met de spreker en toch je vragen beantwoord te krijgen. Zeker als je iets toch niet helemaal hebt begrepen, dan kan dat enorm waardevol zijn.

Heel veel succes!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen?

Privacy beleid | Sluiten