verkeersbord

Met deze tip oefen je online voor je theorie-examen!

Vroeger hoorde bij de vaste kosten voor het behalen van je auto rijbewijs ook de aanschaf van een dik theorieboek. En zo’n boek was dan vaak niet eens goedkoop. Dat is nu verleden tijd. Je kunt nu namelijk gewoon online je auto theorie oefenen!

Praktijkexamen? Eerst je theorie!

In Nederland moet iedereen die z’n rijbewijs wil halen, eerst een theorie-examen afleggen bij het CBR. Dit mag al vanaf 16 jaar, waarna je met rijlessen mag beginnen als je 16,5 jaar bent. Wil je dus zo snel mogelijk kunnen autorijden, dan is het slim om al op tijd te beginnen met leren voor je theorie-examen.

Ook zal het leren voor je theorie-examen bijdragen aan een goede basis voor je rijlessen. Je kent dan immers de borden en alle wegregels al goed. Ook oefen je met voorbeelden uit de praktijk, waardoor je sneller leert.

Het theorie-examen staat bekend als een best pittig examen. Daarom is het aan te raden om eerst goed de theorie te leren en dan pas te oefenen met theorie-examens. Zo weet je zeker dat je alle verkeersregels goed kent en kunt toepassen.

Online oefenen voor je theorie-examen

Zowel het leren van de theorie als het oefenen voor het theorie-examen, kun je doen op TheorieExamenOefenen.nl. Op de website wordt duidelijk onderscheid gemaakt tussen het leren van de theorie en het oefenen voor het theorie examen, omdat dat echt twee verschillende componenten zijn. Als je een pakket bij hen afsluit, zijn beide onderdelen inbegrepen.

Theorie leren

Het leren van de theorie doe je door middel van het online auto theorieboek, wat is inbegrepen bij het theoriepakket. Dit boek lijkt precies op het boek dat je normaal gesproken fysiek in de winkels tegenkomt, alleen is het nu online.

Het voordeel hiervan is namelijk dat er in het online auto theorieboek 3D-illustraties gebruikt zijn. Deze leggen lastige verkeersregels en verkeerssituaties uit op een manier die alleen met 2D of tekst niet mogelijk zijn. Dit helpt jou om sneller de stof te begrijpen en je dus beter voor te bereiden op het theorie-examen.

Een ander voordeel is dat je op deze manier altijd en overal je auto theorie kunt leren. Het online theorie-boek is namelijk in elke browser en met elk apparaat te bekijken.

Theorie-examen oefenen

Als de theorie goed in je hoofd zit, is het tijd om deze kennis in de praktijk te brengen. Dit kan door verschillende simulaties van het echte CBR theorie-examen te maken. In totaal zijn er 20 verschillende theorie-examens om te oefenen met elk 65 vragen. Daar ben je dus wel even zoet mee.

Daarnaast ontvang je na elke poging een uitgebreide foutanalyse, zodat je weet op welk gebied je de stof al goed beheerst en welke theorie je juist nog even beter moet doornemen. De oefen examens zijn altijd up-to-date volgens de laatste CBR-methode.

Niet alleen auto

Naast het leren en oefenen voor je auto theorie-examen, is het ook mogelijk om op deze manier te leren voor je bromfiets of motor theorie-examen.

Heb jij je auto theorie-examen al gehaald en heb je goede tips voor de lezer? Laat het weten in een reactie hieronder.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met theorieexamenoefenen.nl.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.